• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ивелин Първанов: Министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО

Ивелин Първанов: Министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО

/КРОСС/ Народният представител от ПГ на "Възраждане" с коментар след вчерашния отчет на правителството.


„С какво се промени положението в българските въоръжени сили за 9-месечния политически експеримент?! България плати 2,5 млрд., за да получи бракуваните бронирани машини на морската пехота на САЩ, за които дори няма резервни гуми, а ние не произвеждаме такива резервни гуми,.

За въоръжението и боеприпасите им ситуацията е същата. Великите летящи делтапланери, за които също заплатихме авансово милиарди, още ги няма. Въздушното ни пространство ще го пазят "съюзници'. Скандал с поръчката за прословутите 3Д - радари. Битовите условия в значителна част от българските поделения и бази са в критично състояние.

Някъде нашите военнослужещи инвестират личните си средства, за да подобряват бита. Затова пък министерството ще построи курорт в Кабиле за смесената бойна група на НАТО. Окомплектоването с личен състав е проблем, който продължава да се задълбочава. Военната служба е непривлекателна и към нея поглеждат основно безработните. Нещо повече, престижът и на командния състав се срива. Курсантите, които кандидатстваха тази година във военния университет, поставиха нов отрицателен рекорд. Колко от тях ще завършат е също въпрос.

Дали не ни предстои и някой нулев випуск?! Очертава се бездна в организационно-командната структура на въоръжените сили. Няма да има кой да командва непопълнената ни армия. Като допълнение, започнахме да се лишаваме и от вече дефицитното ни и остаряващо, но все още годно въоръжение, в името на "сакралната Украйна". Малкото останали бронирани машини на МВР, вместо да попълнят нуждите на министерството на отбраната, също са включени в графата "отпаднала необходимост" и бързат да ги запратят пак в "сакрална Украйна".

И когато Макрон реши да изпраща някаква войска на изток, установи, че няма кого да прати, защото "модернизираната" натовска Западна Европа не разполага с мобилизационен резерв от запасни. Но затова пък нашите велики стратези, които 30 години рязаха и унищожаваха армията, побързаха да проверят наличния ни резерв, който се оказа със средна възраст 50 години. Имаме и млади запасняци на по 45 години.", написа Ивелин Първанов в социалната мрежа Фейсбук.


Какво още написа Ивелин Първанов може да видите тук: - https://www.facebook.com/profile.php?id=100064822897743

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трагедия!

09.03.2024 22:13:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.