• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

ИТН: 50% от българите искат президентска република (Обновена)

ИТН: 50% от българите искат президентска република (Обновена)

/КРОСС/ Лидерът на ИТН Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев няма нищо общо с идеята на партията му за инициираната от тях подписка за свикване на общонационално допитване за промяна на формата на управление на страната - от парламентарна в президентска република.

"Не съм се виждал с него, откакто той е президент, може би съм се виждал един път, не сме водили разговори по отношение на тази наша идея, тя касае нашата представа за мажоритарни избори, а президентската република е най-висшата форма на мажоритарния вот", настоя той на специално свикана пресконференция в централата на партията му, информира БНР.

"Това е единственият механизъм, с който може да се въздейства и да се спре антибългарската кампания", допълни той.

В началото на брифинга беше представено социологическо проучване, проведено под формата на телефонно интервю сред 1000 анкетирани между 19 декември и 10 януари, съобщи водещата на пресконференцията Катя Илиева.

Изследването е поръчано от "Има такъв народ" на социологическата агенция "Ипсус" в Германия, която, според ИТН, е третата най-голяма в света.

Проучването подрежда и партиите, за които хората биха гласували на идните предсрочни избори: ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС, "Демократична България", "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", като зад борда остават от "Български възход".

В тази връзка Тошко Йорданов изрази съмненията си, че ИТН е получил резултат под 4% на предходните избори, след скандалите, които се разразиха преди месеци в пленарната зала с кодовете на машините за гласуване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АЗ СЪМ

ЗА

01.03.2023 18:41:56

Анонимен

Само в кухите ви кратуни има 50 % българи ,които са за президентска република !

27.01.2023 09:55:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.