• 18 Авг 2022 |
 •  USD / BGN 1.9243
 •  GBP / BGN 2.3226
 •  CHF / BGN 2.0192
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 25°C

„Филип Морис България“: ЕК иска да забрани някои от ароматизираните тютюни за нагряване, а не електронните цигари

„Филип Морис България“: ЕК иска да забрани някои от ароматизираните тютюни за нагряване, а не електронните цигари

/КРОСС/ От името на Филип Морис България и във връзка с публикации, свързани с решение на Европейската комисия да приеме предложението за Делегирана директива, която ще забрани нагреваемите тютюневи изделия с аромати, бихме искали да направим следното фактологично уточнение:

ЕК иска да забрани някои от ароматизираните тютюни за нагряване, а не електронните цигари и устройствата за нагряване на тютюн.

Европейската комисия е предложила забрана, която обхваща само онези нагреваеми тютюневи изделия, които имат характерен и ясно забележим мирис или вкус, различен от тютюневия. Предложението ще бъде разгледано в Европейския парламент и Съвета на ЕС и ако не бъдат повдигнати възражения, е възможно забраната да бъде въведена в държавите-членки през втората половина на 2023 г.

Моля да имате предвид, че това предложение на Европейската комисия се основава на разпоредба от Директивата за тютюневите изделия 2014/40/ЕС, която освобождава други категории продукти, различни от цигарите и тютюна за свиване и пушене, от забраните за пускане на пазара на тютюневи изделия с характерни вкусовоароматни качества, ако техният общ обем на продажба на територията на целия Европейски съюз не надвишава 2.5%. Тъй като продажбите на нагреваеми тютюневи изделия са надвишили 2.5% от всички тютюневи изделия и в целия ЕС, Комисията предприема рутинна процедура да предложи да се премахне това освобождаване, именно и само за нагреваемите тютюневи изделия.

В допълнение, отново обръщаме внимание, че предложението на Комисията не засяга електронните цигари или течностите за тях.

Оставаме на разположение за въпроси и  допълнителни разяснения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.