• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Пада карантината в шуменското село Изгрев заради масово недоволство

Пада карантината в шуменското село Изгрев заради масово недоволство
Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция влиза в сила от 16:00 часа днес

/КРОСС/ Отменя се карантината в шуменското село Изгрев, въведена на 11 юни заради огнище на коронавирус. Причината - масово недоволство сред жителите.

От областния щаб във Венец поискаха мерките да бъдат облекчени, след като Недоволни от блокирането на Изгрев се събраха в центъра на селото.

Това стана ясно на работна среща при областния управител на Шумен проф. Стефан Желев. Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция влиза в сила от 16:00 часа днес.

Огнищата на Ковид-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица, съобщава БНР.

Ще продължи засиленото наблюдение за спазването на противоепидемичните  мерки и контролът на хората под карантина от екипи на Областната дирекция на МВР и на РЗИ. Продължава и тестването на жители на община Каолиново.

24 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. В Шумен са най-многото потвърдени случаи за последните 24 часа - 9. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Как реагират българските турци?

И Караянчева ли ще излезе в карантина? 15.06.2020 Няма лоша реклама. По – страшното е, че няма коментар от страна на субекта наречен ”тъпа, кърджалийска п утк а” дето се вози без гащи с бодигардовете си... Според мен логичната реакция от страна на председателя на НС, който би трябвало да притежава качества от сорта на доблест, чест и достойнство, е поне да коментира. Няма да се учудя, ако и тя излезе в 14- дневна карантина! Ще питам!...............Станислав Балабанов, репортер...

16.06.2020 00:53:30

Анонимен

Кмета от ДПС, Областния управител от ДПС, да му мислят Шуменци! Утре селото ще е в Шумен!

15.06.2020 23:03:21

Анонимен

Така е във Вилаета!

15.06.2020 22:58:53

Анонимен

Вярно пише човека по-долу. Дивотия е. Обаче ми харесва подхода. Предлагам правителството да се разкара, отново във връзка с огромното недоволство от резултатите на това управление.

15.06.2020 18:28:14

Анонимен

Що за дивотии?!? Ако има основания за карантина - как така ще се отменя, преди да е отпаднала причината за нея?! А щом ще се отменя - защо изобщо бе въведена карантината?!

15.06.2020 17:26:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.