• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Експонатите на музея “Прадо” и спектаклите на Болшой театър - и на малкия екран

Експонатите на музея “Прадо” и спектаклите на Болшой театър - и на малкия екран

/КРОСС/ Какви картини са събрани в музея "Прадо" в Мадрид или в Националната портретна галерия в Лондон? Как изглежда Болшой театър в Москва отвътре и какви спектакли се поставят на авторитетната му сцена?
Технологиите отдавна позволяват тези най-големи световни културни центрове да бъдат разгледани и дистанционно. А в пандемията от коронавирус това всъщност е и единственият възможен начин.
Затова и тв "Арт" тръгва отново след 5-годишна пауза с програмата си, изпълнена с изкуство, култура, образователни програми и концерти.
Архитектура, живопис, скулптура, графика, музика, танц, анимация, фотография, документалистика, етнография, мода,
както и хора, поели пътя на себепознанието чрез различни световни духовни традиции - това предоставя абсолютно безплатно ефирът на телевизията.
В програмата отново ще има познатите и досега 100-секундни клипове, озвучени с авторска музика, които представят световни музеи и галерии, сред които "Прадо", Националната портретна галерия, Болшой театър. Ще бъдат показвани също художествени произведения и музейни експонати от България, Япония, Индия, Иран, Сирия, Турция, Египет, Русия, Гърция, Италия, Испания, Нидерландия, Великобритания, Германия. Същевременно тв "Арт" ще излъчва образователни програми и камерни концерти на живо. Това става възможна благодарение на Центъра по себепознание "Орфей" и на неговия основател Милена Павлова.
"Арт" е 24-часова телевизия за изкуство и духовно знание. Тя представя в 100-секундни видео клипове събития, художествени обекти и музейни експонати от цял свят. Показва масово и елитарно, класическо и съвременно изкуство: фотография, анимация, архитектура, скулптура, графика, живопис, пърформанс, етнография, мода, дизайн, мейкинги, туристически обекти и др.
В програмата й присъстват както световно известни, така и напълно непознати туристически дестинации и хотели. Кадрите и документалните филми са изключително красиви не само заради съдържанието, което показват, а и защото материалите са заснети в най-съвременно техническо качество.
Същевременно телевизията не включва гласови коментари, което я прави по-достъпна за по-голяма аудитория. Тя не показва и политически и дискриминационни послания, както и сцени на насилие. Сега може да се гледа в сайта и фейсбук страницата на Центъра по себепознание "Орфей".
Тв "Арт" бе създадена през 2009 г. от режисьора Стилиян Иванов и само за година успя да генерира огромен рейтинг. Поради огромната заетост на екипа, ангажиран с медията, тя спря излъчване през 2015 г. Сега се връща отново в ефира на 1 декември.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.