• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Voice of America: Байдън държи Израел близо, но Нетаняху далеч

Voice of America: Байдън държи Израел близо, но Нетаняху далеч
Американският президент заяви, че няма как да допуснат смъртта на още 30 000 палестинци

/КРОСС/ Военната кампания на Израел в Ивицата Газа и нейният ефект върху цивилните граждани в Палестина беше обект на международно осъждане, предаде Voice of America. Гладът се използва като оръжие, изпращането на помощи по суша е затруднено, посочват от VOA.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви: „Никакъв натиск няма да ни спре. Самото бъдеще на Израел, оцеляването ни е в опасност."

Но на фона на нарастващите жертви и гладуващи в Газа, най-верният поддръжник на Израел - президентът Джо Байдън, губи търпение. Американският държавен глава заяви в интервю за MSNBC, че няма как да допуснат смъртта на още 30 000 палестинци.

Байдън все по-ясно показва разочарованието си от Нетаняху, включително по отношение на израелските политики, които забавят доставката по суша на така необходимата хуманитарна помощ.

САЩ се присъединиха към други страни за изпращане на помощи със самолети. Американската армия започна да строи и временен коридор към Газа, за да може помощта да пристига по море от Кипър, предава VOA.

Преди президентските избори в САЩ през ноември, Байдън иска да избегне възможността републиканците да спечелят произраелските гласове. Но той също трябва да спре и възможността прогресивните демократи да го изоставят заради подкрепата му за Израел. Поради тези причини американският президент се дистанцира от темата.

Източник: Voice of America

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.