• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Chery пуска китайско Lamborghini Urus

Chery пуска китайско Lamborghini Urus

/КРОСС/ Новият кросовър под марката вече Jetour се предлага с традициония бензинов двигател и хибридно силово задвижване. Chery Automobile обяви началото на продажбите на новия си кросоувър под марката Jetour - Jetour Dasheng. Новостта, която претендира да бъде "китайското Lamborghini Urus", е насочена към младите шофьори.

С него се планира да бъдат заинтересувани потенциалните клиенти, преди всичко с оригиналния дизайн, откровено намекващ за спортния характер на новостта. Jetour Dasheng има намекваща за бързина каросерия с дълъг преден капак и наклонена линия на покрива. Обща дължина на кросоувъра е 4590 мм, ширината 1900 мм, а височината е 1685 мм. Размерът на междуосието е 2720 мм.

Цялата предна част е заета от трапецовидна решетка с интегрирани дневни светлини. На „носа“ има надпис с името на марката, а от двете му страни са тънките линии на светлинната оптика. Оригинално изглеждат и дръзките тънки задни светлини. Покривът завършва с малък спойлер с вградена стоп светлина в центъра.

Минималистичният интериор е оборудван с волан с две спици, виртуално арматурно табло и мултимедийна система. Прави впечатление пълната липса на физически бутони. Управлението на цялата функционалност на автомобила е поставено на централния дисплей. Предните седалки са разделени от широк подлакътник с две поставки за чаши и синьо контурно осветление. Същото атмосферно осветление се вижда на вратите и в долната част на предния панел. В декорацията преобладават светлосиви и антрацитни нюанси.

Jetour Dasheng се предлага на пазара в бензинова и хибридна версия. В първия случай кросовърът е оборудван с 1,6-литров двигател с турбокомпресор със 197 к.с. и 290 Нм въртящ момент. Електрическата установка на бензино-електрическата версия се състои от 1,5-литров двигател с турбокомпресор и електрически мотор, вграден в тристепенна скоростна кутия DHT. Общата мощност на агрегатите е 326 к.с. и 565 Нм. Комбинираният разход на гориво е 1 литър на 100 километра. Няма данни за електрическия пробег на хибрида.

Различни асистенти за шофиране са обявени като стандартно оборудване, включително круз контрол и помощ при смяна на лентата. В Китай Jetour Dasheng е на цена между $14 600 и $19 300, в зависимост от конфигурирането.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.