• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ДПС ще подкрепи кабинет на Трифонов, Иванов и Манолова

ДПС ще подкрепи кабинет на Трифонов, Иванов и Манолова

/КРОСС/ ДПС е готово да подкрепи правителство на новите политически сили в следващото Народно събрание. Такива са "Има такъв народ" на Слави Трифонов, "Демократична България" на Христо Иванов и "Изправи се! Мутри Вън!" на Мая Манолова. Това стана ясно от изявление на лидера на движението Мустафа Карадайъ.

"ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите. Говоря за ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента, и затова, водени от грижата за хората и страната, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него", каза Карадайъ. Като примерни цели той посочи борбата с COVID-19; икономическите и социални мерки за подкрепа на населението и бизнеса; планът за възстановяване и устойчивост. Ако новите политически формации не успеят да съставят кабинет, ДПС е готово за избори още сега, категоричен е Карадайъ.

Желанието на движението да помогне обаче едва ли ще бъде порещнато добре от Трифонов, Иванов и Манолова. Само преди дни хората на шоумена потвърдиха, че съюз с ДПС е изключен. На същата позиция са "Демократична България". В коалицията "Изправи се! Мутри вън!" се разцепиха по въпроса, но основните фигури - Мая Манолова и Татяна Дончева, не са склонни да застанат рамо до рамо с депутатите на Доган.

По отношение на формата на правителството Карадайъ повтори формулата, към която движението се придържа от години - програмен кабинет, а за забравилите цитира почетния лидер Ахмед Доган: "Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно-политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората. Да покажем, че има светлина в тунела." Думите на Доган датират от 2018 г., но според Карадайъ са актуални и сега.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин от ЕС

В предложението им /на Карадайъ/ няма пункт за ревизия управлението на шайката и на Мутрата. Ще имат с тях 122 гласа и изцяло коалицията ще зависи от ДПС. А това не е добре за РБ. Нека отидем на нови избори при служебен кабинет, който да смени министъра на вътрешните работи и проведе честни избори. Както и да започне промени по всички фронтове. При нов вот в края на юли долу-горе може да се възпроизведе изборът на българите в чужбина.

09.04.2021 17:44:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.