• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Бивш изпълнителен директор на Netflix бе осъден за вземане на подкупи

Бивш изпълнителен директор на Netflix бе осъден за вземане на подкупи

/КРОСС/ Бивш изпълнителен директор на Netflix е осъден за вземане на подкупи от доставчици, които правят бизнес с компанията, според Министерството на правосъдието на САЩ.

Майкъл Кайл, който беше вицепрезидент на Netflix по операциите в областта на информационните технологии от 2011 до 2014 г., бе признат за виновен от журито за пране на пари и измами с корпоративни съобщения. Според DOJ, Кайл е използвал позицията си в компанията, за да „отключи поток от пари и набор от акции" за себе си.
Netflix заведе съдебно дело срещу Кайл още през 2014 г., като тогава компанията твърдеше в обвиненията си, че е скрил плащания от доставчици, като ги е насочил към личната си консултантска компания.

Според информацията от DOJ, Кайл е приемал подкупи на обща стойност над 500 000 долара, както и акции от девет технологични компании, предоставили продукти или услуги на Netflix по време на неговата работа за компанията. Макар и да не се споменават конкретни суми за стойността на акциите, които Кайл е придобил, възползвайки се от положението си в Netflix, според неофициална информация става въпрос за суми, близки до стойността на подкупите - а именно около половин милион щатски долара.

Адвокатът на Кайл Джулия Межински Джейн заяви в изявление по имейл да популярния технологичен портал The Verge, че те са разочаровани от присъдата, която тя нарече „необяснима и явно неподкрепена от действителни доказателства и от закона". Те планират да обжалват. Джейн каза, че Кайн е бил „огромно предимство за Netflix" и е „помогнал да се постигне успехът им като авангардна технологична компания."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.