• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Братята цигулари Зайранови - солисти на "Софийски солисти"

Братята цигулари Зайранови - солисти на  "Софийски солисти"

/КРОСС/Голямата награда на Фондация "Стоян Камбарев" за полет в изкуството даде крила на децата- цигулари Мартин и Александър Зайранови - ученици на световно известния цигулар - виртуоз проф. Марио Хосен. Една от наградите на варненските момчета от Фондацията бе възможността да бъдат солисти на камерен ансамбъл "Софийски солисти". Престижният концерт ще се състои на 15-ти декември от 19 ч. в залата на Военния клуб, където Мартин и Александър ще изпълнят "Вариации на оригинална тема" от Виенявски, "Вариации на тема от Корели - Тартини" и "Навара" от Сарасате под диригентската палка на маестро Пламен Джуров.

Преди това елитно събитие, младите виртуози ще осъществят и свой самостоятелен Коледен концерт в атриума на България Мол- един от верните и традиционни партньори на Фондация „Стоян Камбарев". На 12 декември от 12 ч., Мартин и Алекс ще свирят заедно с младата пианистка Анжела Тодорова- лауреат на много награди от конкурси по пиано и камерна музика в България и чужбина. Точно в красивото пространство на България Мол, двамата братя Зайранови завладяха сърцата на всички присъстващи по време на Официалната Церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев" през април, тази година. Освен, че грабнаха бронзовата статуетка и паричната премия в размер на 3000 лв, те получиха и подкрепа за реализиране на конкретни техни проекти и концерти, което е и основната мисия на Фондация „Стоян Камбарев". Маркетинг- директорът на мола Петя Георгиева още тогава ги покани, за да осъществят този Коледен Концерт.
„Алекс и Марти са две прекрасни момчета и са най-младите носители на Голямата награда за изкуство до сега. Те са безкрайно талантливи, но и изключително отговорни и трудолюбиви- нещо, без което не биха постигнали толкова големи успехи на тази крехка възраст. Двамата братя са лауреати на световни конкурси и носители на впечатляващо много международни награди. Щастлива съм, че Фондацията им помага и ще ги подкрепя и в бъдеще и ги включихме в много творчески проекти, както в България, така и в чужбина, за които тепърва ще се чуе. Бъдещето е пред тях!" - сподели председателят на Фондация „Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.