• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Избрани са финалистите за втората "Награда за кино 355'' на Фондация "Стоян Камбарев"

Избрани са финалистите за втората "Награда за кино 355'' на Фондация "Стоян Камбарев"

/КРОСС/ По случай десетия си юбилей през 2019 г., Фондация "Стоян Камбарев" предизвика младите кинотворци с нещо ново, смело и различно - НАГРАДА ЗА КИНО 355.

След големия интерес и успех, Деси Тенекеджиева и нейният екип съобщиха, че УС на Фондацията е взел решение НАГРАДА ЗА КИНО 355 да стане традиционна.
Така за втора поредна година 12 членно престижно международно жури от Холивуд, Англия, Италия и България, начело с дългогодишния президент на Twenty Century Fox Italy - Oсвалдо де Сантис, селектира трима финалисти, които ще трябва в следващите седмици да заснемат и завършат своя 5-минутен игрален филм за 5 календарни дни.

В заглавието на филма трябва да присъства числото "10" и лентата трябва да е базирана на синопсиса и режисьорската експликация, подадени в апликацията за кино предизвикателството.

Фондация "Стоян Камбарев" ще подкрепи финалистите, като им осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на всички декори, осветление, реквизит, гардероб и снимачна техника при нужда. Късометражните филми могат да бъдат заснети и на друга, желана от младите кинотворци локация.

И докато съдбата на всички 39 кандидатствали участници беше в ръцете на международното жури, крайният избор на победител ще бъде отново само в ръцете на публиката, чрез живо гласуване, по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" - 11-тата Награда за Полет в Изкуството и 2-рата НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Престижното събитие ще се проведе на 13-ти април в Централен Военен клуб в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.