• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Величка Велянова: „Найден ми обеща Иван Капурдов да стане директор на НУКК“

Величка Велянова: „Найден ми обеща Иван Капурдов да стане директор на НУКК“

Ще изпълни ли министър Найден Тодоров „обещанието", или ще спази закона...?

/КРОСС/ Проведеният на 06. април конкурс за „директор" на Италианския лицей в Горна баня /НУКК/ замириса, така завоня, че миризмата се разнесе от Министерството на културата, на бул. „Стамболийски", чак до „Дондуков" 1 и „Дондуков" 2... Както е тръгнало може най-сетне зловонието да се усети и на бул. „Витоша" 2 /Съдебната палата/, където засега свенливо си запушват носа.

На 06. април в Министерството на културата спретнаха един класически режисиран и манипулиран „конкурс". В подготовката и провеждането му задкулисието мобилизира огромен корупционен ресурс и... постигна „пирова победа" - избраха протежето на Величка Велянова Иван Капурдов за „директор".

Иван Капурдов

Според членове на „Изборната комисия", той е бил най-неубедителен и слабо подготвен, а на въпроса: „как вижда развитието на учебното заведение и има ли нужда от някаква промяна", неговият отговор е бил категоричен - „няма нужда от никаква промяна, всичко в Лицея е наред".

С други думи - да се запази статуквото и Велянова да продължи пожизнено да деребейства в училището; резултатите от учебния процес прогресивно да намаляват, а недвижимите й имоти в Агенцията по вписвания ежегодно да се увеличават...

Величка Велянова дотолкова е била сигурна в „успеха" на задкулистната си схема, че още преди провеждането на „конкурса" /06.04./ е обявила Иван Капурдов за директор и се е разпоредила в съседство на директорския кабинет да направят още по-луксозен кабинет за нея - щяла да оглави Училищното настоятелство /УН/. От тази позиция тя щяла да бъде в ролята на кукловод и да „дърпа конците на Капурдов..." /В нито едно друго учебно заведение председателят на УН не разполага с отделен кабинет в сградата му/.

Пред хора от своето обкръжение Велянова се похвалила, че се е „разбрала с Найден /министър Найден Тодоров/ и той й е обещал, че ще „позабави малко назначението на Капурдов, за да отмине „патардията", след което щял да го назначи за директор". При всичките констатирани и огласени съществени нарушения по провеждането на конкурса, това би било най-срамното и позорно управленско решение.

Ако все пак Найден реши да не опетнява името си и да спази закона, той би могъл да разпореди преразглеждане на решението на „изборната комисия" по ред причини - предварително изтекла информация за състава й в медиите, немотивирана замяна на редовни с резервни членове, липса на превод за представител на италианското посолство и т.н.


А всички ние си задаваме риторичния въпрос:

Защо ли вече цяла седмица Министерството на културата крие направените видеозаписи от проведения конкурс..?

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Учител

Положението в НУКК е абсурдно - Велянова продължава да дерибейства и да източва училището,а Капурдов лапа мухи…

11.07.2023 20:49:14

Учител

Заради дългогодишното източване,НУКК е пред фалит. Въпреки това,Капурдов даде хиляди левове за да обзаведе с чисто нови мебели луксозен кабинет на Величка Велянова в съседство на неговия - абсолютен цинизъм!

06.06.2023 06:50:31

Радина

Иван Капурдов няма собствено мнение. Той е маша в ръцете на Велянова. Много лесно ще го корумпират.

05.06.2023 21:55:47

Анонимен

Затънали са до гуша в далавери. Иван Капурдов е същият като Велянова.

23.05.2023 20:39:05

Анонимен

ПРЕСТЪПНИЦИ ! В ЗАТВОРА !

22.05.2023 21:24:00

Анонимен

На госпожата само кобур и маузер и липсва.

13.04.2023 20:14:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.