• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Каракачанов: Още бойни самолети ще бъдат купени, но не сега

Каракачанов: Още бойни самолети ще бъдат купени, но не сега

/КРОСС/ „Опозицията или не е чела какво гласува през 2018 г., или търси евтини дивиденти. Проектът за самолетите е за 16 самолета. Осем са в първата част от сделката и още 8 като втора част". Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отговори на обвиненията, които се появиха след посещението му в САЩ. Пред Диана Найденова в предаването „Карай направо" Каракачанов подчерта, че за момента има само изпратено запитване от страна на Министерството на отбраната до „Lockheed Martin". То е за това на какви цени, в какви срокове и при каква схема на разсрочено плащане могат да ни бъдат предоставени вторите 8 самолета, след като получим първите 8.

„Това не е като да отидеш да си купиш хладилник, а е процес, продължаващ 1 година. Ние просто правим запитване. Нищо повече! Никой не е казал, че утре, в другиден или другия месец някой ще сключва договор. Най-вероятно ще е следващото правителство. БСП търсят под вола теле. Още самолети ще бъдат купени, но не сега", категоричен е военният министър.

Той коментира и протестите. По думите му правителството остава до редовните избори. „На редовните избори през март народът ще реши, кой бил крив, кой-прав”, каза още Каракачанов.

Той все още смята, че трябва да има диалог между институциите. „С омраза, противопоставяне и война между институциите, никоя държава не е просперирала”, каза вицепремиерът.

Каракачанов коментира и външната политика. По думите му големи европейски държави ни натискали да подкрепим Северна Македония за членството ѝ в Европейския съюз. „Опитват се по дипломатическа линия да оказват натиск. Германската дипломация е много активна в тази насока”, заяви Каракачанов.

Аргументът бил, че на по-късен етап може пак да поставим своите условия. Вицепремиерът обаче направи сравнение с действията на Гърция, която е била много по-твърда към Скопие и така е постигнала всичките си условия.

„Ние направихме културен договор, толерантно. Дадохме възможност. Но 3 години и 2 месеца в Скопие няма желание”, коментира Каракачанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

КомисионЧитак

Новата БИЗНЕС политика на стрико Дончо за америк. бази по света повтаря съветската политика и се изпробва в бившите съветски сателити! Натискат се екс-сателитите сами да финансират и изградят военната инфраструктура по америк. проекти (вкл. по инчовата, а не по метричната евро-система!); след това ги карат да се самозаробят финасово и си купят на двойни и тройни цени стара америк. реновирана техника с дистанционно управление от САЩ по сателитни канали (Ф-16, броне машини, гимии, 3Д-радари, ..... ) с плащане изцяло и в предплата! И след 10-тина години когато техниката пристигне, се оказва, че нямат кадри, които да боравят с нея и затова за сметка на бълг.бюджет си наемат америк.военни за боравене с техниката! Така базата, техниката и поддръжката й де-юре се водят бълг. на бълг. територия, но де-факто са америк. с америк. персонал на заплата от Б-ия и с бълг. финансиране за муниции и поддръжка! Освен това страната губи дългосрочно и финанс. си и полит. независимост и стабилност и подкрепя америк. икономика! Точно това направи ДС-Ванче караПрас с гласуваното от парламента 2018 негово предложение! И сега по цигaнcки (нали е внук на милиционерския инквизитор от комунист. концлагери Къно-цигaнинa!), се опитва пропагандно-предизборно да прехвърли вината на парламента, "опозицията" и кочияша на самальот! А честито на всички БКП-партийци, фатмаци, ченгета, фуражки и лампази от всички БКП+ДС+РУМНО-клонинги! От съветски трън на американски глог! И то без вазелин!

18.10.2020 15:44:15

сгджзьц

Съд за продажните ни политици!

18.10.2020 09:46:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.