• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Уикенд туризмът ще остане модел на почивка за българите и след коронавируса

Уикенд туризмът ще остане модел на почивка за българите и след коронавируса

/КРОСС/ В студиото на „Тази сутрин" Поли Карастоянова, каза че прогнозата е, че „уикенд туризмът" ще остане модел на почивка на българите и след коронавируса. Това вероятно се дължи на финансово-икономическите параметри на българските граждани и промененият режим на работа, добави тя.

Карастоянова добави, че все по-често българинът избира дългият почивен уикенд или от петък до неделя за своята почивка на морето.Тя коментира и цената на туристическия продукт: Тя е компонента, не зависи само от цената на плажните услуги и хранителните продукти, дали искаме да е евтин туристическият ни продукт, бяхме в класацията на най-евтина туристическа дестинация и искахме да излезем от нея. Важно е дали наистина трябва да се намалят цените на туристическите продукти, или да се повиши изискванията за качеството и предлагането, което получаваме, обясни Карастоянова.

Според нея мярката за субсидиране на чартърните полети е директна, но е закъсняла комуникацията в международен план. „Мярката като идея беше формулирана в средата на май месец, преди да изтече, не беше прецизно формулиране, беше променяна, прегласувана, получи нотификация от Брюксел тази заповед и възможността да се използва закъсня с 2 месеца, което не означава, че няма да покрие разходи на туроператори и на авиокомпания, закъсня международната комуникация, че България предлага тази мярка", коментира изп. директор на Националния борд по туризъм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.