• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов прати Балтов и Ангелов да прегледат Каролев (подробности)

Борисов прати Балтов и Ангелов да прегледат Каролев (подробности)

Финансистът е карал сам сноуборд, а сигналът за изчезването му е подаден около 16 часа

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е изпратил спешно здравния министър Костадин Ангелов и шефа на "Пирогов" Асен Балтов в болницата в Разлог, където в момента се намира Владимир Каролев.

Финансистът Владимир Каролев бе открит в безсъзнание снощи в района на Жабешкото езеро в Пирин. Това е станало снощи около 1 ч от двама души от планинските спасители. Каролев вчера е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. След това, около 14 ч негови приятели му позвънили по телефона, но се оказало, че няма покритие. Снощи започна издирвателна операция, в която са се включили спасители от Банско, съобщава Нова тв. "Теренът е изключително твърд и опасен", заявиха от Планинската спасителна служба.

Няма очевидци на случилото се с Каролев. Икономистът е бил сам в планината, за да кара сноуборд. Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Състоянието на Каролев се определя като тежко, има тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания, но е реагирал на болка. Той не е бил в съзнание, свален е на ръце от планината и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ в Разлог. Засега състоянието му не позволява да бъде транспортиран в столична болница.

„Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили", категоричен е Методи Баневски от ПСС. От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна.

По-рано вчера Каролев се е включил на живо в профила си във Facebook. "Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише Каролев в социалната мрежа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно, като ги е пратил, той лично ли име платил или те са си взели неплатена отпуска и по своя инициатива са отишли. Всеки болен или пострадал имат нужда от грижи и нищо не прави спорния Каролев по-правоимащ на част от обществения ресурс и внимание.

11.05.2021 07:10:10

зомбиран

Нашият министър-председател пак показа, че е върхът. Не се съмнявам, че би постъпил така за всеки друг българин! ;)

11.05.2021 06:24:31

Анонимен

За царската мишка и агент на ДС се вдига цялата държава, а за Ганю дали ще се случи същото?

10.05.2021 11:46:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.