• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Как да станеш изкусен художник за един миг

Как да станеш изкусен художник за един миг

/КРОСС/ "Всеки може да бъде художник!"- днес това мото е по-актуално от всякога. Да, да, не се изненадвайте, в наше време всеки може да се почувства като изобретателен Леонардо Да Винчи или изразителен Ван Гог. В крайна сметка, за да напиша собственото си платно, трябваше да уча в художествено училище в продължение на години или поне да завърша скъпи курсове по рисуване. И всеки, независимо от пола и възрастта, може да създаде свой собствен натюрморт, портрет или пейзаж само за 3-5 дни - точно като истински майстор, изложен в известни галерии. Как? Рисувайте по номера! Каква е причината за това явление? В картините по номера, които през век набират все по-голяма популярност. В крайна сметка те ви позволяват да разкриете творчески потенциал на всички, които жадуват за това, дори и без достатъчно опит или свободно време.

Картиите по номера са едно невеоятно и отпускащо за душата занимание, един прекрасен подарък, с който можете да накарате човека, поучил го, да усети сладостта т хармонията на рисуването без дори да има капка талант.

Това, което е особено приятно,е че всеки комплект за домашна живопис вече включва всичко необходимо: номерирани контейнери с бои, три четки, инструкции, разделено на сектори и маркирано с цифри платно. Можете веднага да започнете да създавате, толкова е просто - рисувайте по номера! Но за начало си струва да изберете желаната основа на картината и да се запознаете с хакове за оцветяване.

 

 

По правилата или без?
Разбира се, действителното изкуство отдавна няма ясни инструкции "може" и "не може", а правилата на съвременното изкуство съществуват единствено, за да ги нарушават. Но за да направите това, трябва да ги знаете поне малко и затова, преди да започнете да разопаковате заветната кутия с платно и бои, трябва да изучите интернет енциклопедии, за да научите или освежите понятията светлина и сянка, линия и засенчване, перспектива и равнина, преден и заден план, разделяне на цветовете и контраст... и ако все още сте начинаещ и нямате опит в създаването на картини по номера, тогава е по-добре да следвате точно инструкциите, които са във всеки комплект. И когато овладеете основните техники на този вид рисуване, вече можете да натрупате багажа на вашите техники и чипове. Освен това няма толкова много основни техники, които значително улесняват рисуването.

"Великолепната четворка" на методите за оцветяване на картини по числа има 4 принципа за рисуване върху платно. Ще ги запомните без затруднения, защото те са необичайно логични и функционални.

От светло към тъмно
Рисувайки бели, жълти, сини или розови зони в самото начало, ще избегнете случайни петна. В крайна сметка е много по-лесно да изтриете или покриете пастелен нюанс с различен цвят, отколкото ярък или тъмен цвят.

От по - големи до по-малки
Ако първо нарисувате всички големи детайли на картината по номера, тогава не само ще избегнете споменатите по-горе грешки и петна, но след това можете правилно да подредите нюансите и да нарисувате малки детайли, да поставите правилните щрихи и отблясъци. Така ще бъде по-лесно да сравните "малките неща" с основните близки цветове на картината.

От центъра - към краищата
Движейки се в тази посока, определено няма да намажете с ръкава на ризата или лакътя рисунката, която вече е приложена от ръба. По правило именно в средата на картината сред класическите художници се намира основното изображение, било то хижа в пасторален пейзаж или купа с плодове в апетитен натюрморт.

Отгоре надолу
Този метод на движение по платното също ви позволява да не изтривате вече нанесените бои с лакти, те ще изсъхнат по време на процеса на нанасяне и когато стигнете до долния ръб, горната част на картината ще бъде почти суха.

Четката е най-лесна и удобна за държане по същия начин, по който държите химикалка. Ръката ви трябва да има опора. Това е достатъчно, за да не се уморите и картината да се окаже чиста. Като начало си струва да овладеете обичайните щрихи: просто се опитайте да рисувате върху всеки номериран фрагмент възможно най-равномерно, като правите плавни движения с четката отляво надясно (ако сте с дясна ръка), като поставяте боята със същия слой с дебелина, без да излизате извън контура.

Как е правилно да смесвате бои?
По правило боите вече са смесени в комплекта, поради което в него има толкова много числа, защото всеки от тях означава определен нюанс, който понякога се различава само с части от тона от предишния. Ако в процеса на рисуване останете без желания цвят, е напълно възможно да го смесите сами от съществуващите бои. Обикновено светлите цветове свършват най-рано, защото светлите петна обикновено са по-големи в картината, отколкото мрачните, и затова е достатъчно леко да разредите с бяло тона, който е най-близък по сянка до този, от който се нуждаете. Най-добре е да направите това върху палитра или лист картон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.