• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Спор между НЗОК и Фармацевтичния съюз - ще бъде ли удължен договорът със Здравната каса

Спор между НЗОК и Фармацевтичния съюз - ще бъде ли удължен договорът със Здравната каса

/КРОСС/ Спор между НЗОК и Фармацевтия съюз може да остави над 1 млн. здравноосигурени пациенти без животоподдържащи лекарства след 1 април. Става въпрос за хронично болните, чиято терапия се покрива изцяло или частично от Здравната каса. Договорът на фонда с аптеките изтича в края на март, но заради предложения за промени в последната минута преговорите за подновяването му буксуват.

Превръщат ли се пациентите в заложници? Председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов и Иван Димитров - председател на Български пациентски форум, отговориха на големия въпрос в студиото на “Денят започва”.

Ние недоумяваме защо в последния момент се предлага отмяната на нещо, което работи от години, никога не е било проблем, никога не е било поставяно по време на преговорите и беше вкарано еднолично от д-р Йорданка Пенкова - управителя на Здравната каса, заяви Димитър Маринов. По думите му проблемът е изкуствено създаден, защото от Здравната каса настояват да се дискутират неща, които за Българския фармацевтичен съюз са безусловни.

Според Иван Димитров НЗОК отдавна има манталитета да налага своето мнение и да го налага в “12 без 5”.

Касата отдавна се е одържавила и вместо да бъде обществената институция на всички нас, тя е станала отдел на Министерство на финансите и на Министерство на здравеопазването. Какво точно се е случило и защо се е случило с това предложение, защото ние не го знаем, не сме го видели, не помага на българския пациент - напротив, създава риск да не можеш да си намериш лекарствата, допълни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.