• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Kaufland намалява времето за пазаруване с нови каси на самообслужване

Kaufland намалява времето за пазаруване с нови каси на самообслужване

/КРОСС/ Kaufland България продължава модернизацията на магазините си и от днес разкрива нова касова зона на самообслужване в хипермаркета си в Стара Загора-Казански (ул. „Стамо Пулев" 2). В нея клиентите ще могат да отчитат и плащат покупките си на 6 каси, като на три от тях ще може да се плаща с карта и на три - с карта и в брой. До края на годината ритейлърът планира въвеждане на подобни каси в още 8 свои магазина в цялата страна, с което общият брой на обектите с каси на самообслужване ще стане 34. Kaufland е единственият ритейлър, чийто самостоятелни каси предлагат възможността за едновременно плащане и с карта, и в брой. Инвестицията в каси на самообслужване от старта на поетапната модернизация във всички филиали възлиза на над 4 млн. лв.

Проучване на компанията отчита, че преминаването през каси на самообслужване намалява общото време за пазаруване и спестява на клиентите над 300 часа месечно. Това ги прави предпочитан начин на пазаруване за хора от всички възрасти. Към момента близо 1/3 от клиентите на веригата предпочитат да заплащат покупките си на каса на самообслужване.

Към момента 167 селф-чек каси обслужват клиентите в 27 от магазините на ритейлъра, като през тях преминават над 170 000 клиента седмично.

Първите каси на самообслужване са отворени през април 2021 г. в столичния квартал „Банишора", а в началото на следващия април още един магазин в Стара Загора ще може да предложи на клиентите си възможността да спестят време при плащане на покупките си. Най-предпочитано сред клиентите на веригата е самообслужването в магазините в гр. Пловдив. Именно в един от тях се отчита и най-високата използваемост на касите и на седмица се „самообслужват" между 9 000 и 10 000 клиенти.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.