• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Kaufland ще подкрепя дългосрочно българските полярни експедиции

Kaufland ще подкрепя дългосрочно българските полярни експедиции
Изпълнителният директор на компанията Иван Чернев и проф. Христо Пимпирев подписаха меморандум за сътрудничеството

/КРОСС/ София, 13.05.2023 г. - Kaufland България ще подкрепя дългосрочно българските полярни експедиции с цел да подпомогне усилията на българските учени в намирането на устойчиви решения за борба с климатичните промени. Изпълнителният директор на компанията Иван Чернев и проф. Христо Пимпирев, председател на Българския антарктически институт и ръководител на българските антарктически експедиции, подписаха меморандум за сътрудничество.

За първи път Kaufland подкрепи българските изследователи за Антарктида, като в края на миналата година дари 10 тона храни на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров". Съвместно те реализираха историческата 31-ва Българска антарктическа експедиция, в която за първи път нашите учени стигнаха до българската полярна база на о. Ливингстън с наш научно-изследователски кораб, а Kaufland стана първият български ритейлър, стъпил на Антарктида.

С подписването на меморандума Kaufland се ангажира да продължи тази подкрепа за българския полярен кораб и за антарктическата ни база в следващите три години. Освен с доставка на храни и нехранителни стоки компанията заявява готовността си и да подпомага научно-изследователската дейност на експедициите.

„За първи път, откакто организираме експедициите, имаме толкова голям корпоративен партньор и такъв сериозен ангажимент за обезпечаване на нуждите ни от хранителни продукти", каза при подписването на меморандума проф. Христо Пимпирев. Той подчерта, че 31-вата антарктическа експедиция е доказала, че България е морска нация и е дала много допълнителни възможности в работата на нашите учени заради факта, че са разполагали с кораб под национален флаг на Ледения континент.

„Изменението на климата не е въпрос за бъдещето, а проблем, който трябва да решаваме в момента. Като компания имаме дългосрочни цели в борбата с климатичните промени. Затова и подкрепата ни за българските учени, които работят по темата, следва да бъде дългосрочна и ще продължим заедно с тях да се връщаме на Антарктида, където вероятно е решението, с което да обърнем негативната тенденция в климатичните промени", коментира от своя страна главният изпълнителен директор на Kaufland България Иван Чернев.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната" се ангажира с различни социални и екологични дейности - от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.