• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Kaufland въвежда възможност за споделено пътуване за своите служители

Kaufland въвежда възможност за споделено пътуване  за своите служители

/КРОСС/ Най-голямата търговска верига Kaufland България въведе възможността за споделено пътуване между служителите си чрез иновативната мобилна платформа „twogo“. Над 130 са заявените пътувания само за месец февруари. Тази инициатива е поредното действие на компанията насочено едновременно към подобряване условията на труд и достъп до работното място на служителите, както и към намаляване на въглеродните емисии от дейността си.

„Kaufland непрестанно затвърждава лидерството си на желан и значим работодател. В началото на 2023 г. бе сертифициран като Топ Работодател за пети пореден път. Времето, усилията и всички останали корпоративни ресурси, които инвестираме в подобряването на работния климат и цялостното преживяване на служителите, се развиват все повече и повече. Платформата за споделено пътуване „twogo“ е поредното действие в полза, както на колегите, така и на обществото и околната среда“, коментира Милена Караилиева, директор на „Човешки ресурси“ на Kaufland България.

Приложението twogo дава възможност за бързо планиране чрез споделяне на местоположение и предпочитан времеви диапазон. С него служителите на компанията печелят време за повече социализация между колеги и възможност за обмен на добри идеи и практики. Въвеждайки възможността за споделено пътуване, ритейлърът допринася за по-чист въздух, за по-малко участие в задръствания и за оптимизиране на паркирането.

„София е един от европейските градове с най-голям брой автомобили, в които ежедневно се вози само по 1 човек. В същото време, именно автомобилите са основен емитер на фини прахови частици във въздуха. С нашата инициатива се надяваме, че чрез насърчаване на споделеното пътуване ще допринесем за значително намаляване на броя на колите и съответно – на емисиите, които произвеждаме, за да ходим на работа“, подчерта и Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в компанията.

В резултат на всички усилия, които Kaufland предприема през 2022 г., ритейлърът отчита спад от над 4000 т. /въглеродни емисии. За 2023 г. плановете на компанията са още по-амбициозни. Само преди ден компанията откри Станции за рециклиране в част от своите магазини, чрез които насърчава клиентите си да събират разделно пластмасови бутилки и алуминиеви кенове от напитки.

Kaufland България непрекъснато развива и надгражда стратегията си за управление на човешките ресурси и добавя нови придобивки, отговарящи на техните потребности. Веригата предоставя стимулираща работна среда и богат социален пакет на своите над 6 600 служители, в това число допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна, гъвкаво работно време и не престават да допълват разнообразието и обхвата от придобивки. Екипът на водещия ритейлър може да се възползва и от над 250 отстъпки за различни продукти и услуги, участие в разнообразни полезни инициативи, спортни събития и CSR активности, а само за изминалата година веригата е инвестирала в множество нови обучителни програми, обхванали голяма част от служителите й в различните структури и отдели.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.