• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кауфланд откри 12-ия си магазин в София

Кауфланд откри 12-ия си магазин в София
Това е 62-ият им обект в страната

/КРОСС/ С водосвет и в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова "Кауфланд България" откри 12-ия си обект в столицата и 62-и за страната.

 

 

Магазинът се намира на изхода от жк "Младост" към околовръстното шосе и е разположен върху 5 000 квадратни метра площ, от които търговската е 2500 квадрата.

 

 

Изпълнителният директор на търговската вертига Иван Чернев акцентира върху нововъведенията, които са заложени в новия им обект. Той обърна специално внимание на "Фермерския пазар",  който е част от магазина и който позволява на клиентите да се докосват на продуктите на множество сертифицирани ферми от цялата страна.

 

 

Той сподели още, че освен продуктите в търговските обекти на веригата са ориентирани към региона и се подреждат според сезона. Веригата има сключени договори с редица български производителите на хранителни продукти. 

 

 

Регалите в магазина са реорганизирани и информационните им табели са от нов тип, като постепенно това ще се случи и останалите обекти на "Кауфланд" в страната.

 

 

В отворения за посетители днес нов обект се продават около 18 000 артикула. Като за улеснение на клиентите на магазина към момента са поставени 6 каси на самообслужване, но при необходимост, броят им може да се промени. Използването им е изключително лесно и спестява неудобството от чакането по опашки след напрегнат ден.

 

 

Иван Чернев сподели и факта, че при създаването на магазина са спазени съвременните енерго-ефективни изисквания. Осветлението е от ново поколение, също така на паркинга към търговския обект има изградени и 2 зарядни станции за електромобили. Очаква се в най-скоро време да се поставят и слънчеви панели. 

 

 

Търговската верига е пример в посока на това да се спестява отделянето на CO2 в атмосферата. Те използват сгъваеми палета за пренос на продукти, както и сгъваеми щайги, които се почистват и дезинфекцират след всяка употреба с идеята да не се превръщат в развъдник за микроби. Инвестициите на веригата в тази посока са в размер на милиони, но те смятат, че чистият въздух и чистата храна са от особена важност.

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че търговската верига е един от най-щедрите инвеститори в столицата, защото те подсигуряват работни места на хиляди хора, предлагат възможности за разумно пазаруване, но същевременно се грижат и за средата, в която заобикаля жителите на града. Тя информира присъстващите, че "Кауфланд" са заявили желанието си да спонсорират реновирането на една от детските площадки в район "Младост", като предстои да се уточни коя ще бъде тя. Фандъкова обяви, че в момента в "Горубляне" се строи още един хипермаркет на веригата, който ще е готов да края на годината.

 

 

В новооткрития магазин е позициониран и кът, предлагащ възможността да споделиш с други хора книга, която си прочел, или да вземеш книга, която да прочетеш и после да я върнеш.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.