• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Масирана ракетна атака в Киев, българската делегация е в бомбоубежище

Масирана ракетна атака в Киев, българската делегация е в бомбоубежище

/КРОСС/ Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите сутрешни часове в сряда. Това съобщиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко взрива, след което системите за противовъздушна отбрана били задействани.

Нападението съвпада с визитата на български депутати в украинската столица. В части от града е спряно електричеството и водоподаването, потвърди екипът на NOVA, който се намира в Киев. Специалните ни пратеници ни Иван Кънчев и Николай Кънчев прекараха часове в бомбоубежище.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Telegram, че системите за ПВО също са се включили. Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област, каза, че руските ракети са ударили инфраструктурни обекти в град Харков.

Впоследствие стана ясно, че в Киев са нанасяни удари с крилати ракети. Те са били изстрелвани от стратегически бомбардировачи, уточниха местните власти.

Кметът Кличко съобщи, трима души са били ранени в района на Днепър, двама са хоспитализирани в столицата, а други шестима са потърсили лекарска помощ.

По информация на NOVA е ударен и жилищен блок в близост до българското посолство. В него в момента има пожар и тече евакуация на граждани.

"Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Това, което ни направи много силно впечатление, бяха децата - 4-5 годишни. Те спокойно и търпеливо чакаха със своите родители въздушната тревога да премине. През последните 2 години това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано", заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да видите и почувствате докъде ще доведете България с помощта и политиката ви в подкрепа на Украйна във войната с Русия.

07.02.2024 15:24:21

Анонимен

Свиквайте. Когато децата на Донбас 8 години живяха в мазетата и в Донецк се формира цяла алея от убити от украинци, украински деца, вие къде бяхте бе? Когато Порошенко нагло заяваваше, че децата на сепаратистите така и ще продължават да живеят в мазетата, вие къде бяхте бе? Безнравствени идиоти, бълващи глупости, интерперетиращи реалността на основата на двойни стандарти? Използвахте армия срещу цивилни, на ви сега адекватен отговор. Освен това какво толкова страдате? Нали скоро ще победите във войната, в която ви подкрепя НАТО и остатъка от Г-7. Свикнете да откривате причинно следствената връзка. По възможност обективно.

07.02.2024 14:21:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.