• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Китай все още е привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори

Китай все още е привлекателна дестинация за чуждестранни инвеститори

/КРОСС/ През първите четири месеца реално използваните чуждестранни инвестиции в Китай са били 478,61 милиарда юана, което е с ръст от 20,5%, сочат данни на Министерството на търговията. Това показва, че въпреки твърденията на някои западни медии в обратното, страната остава привлекателна дестинация на чуждестранни инвеститори, съобщава Радио Китай.

За транснационални компании влиянието от COVID-19 е краткосрочно. Те ще спечели ако имат дългосрочен план. През последните години заради пандемията и регулацията на световната индустриална верига и веригата за доставки потокът на глобални инвестиции се променя, но устойчивостта им в Китай се запазва. Неотдавна Китайската асоциация за съдействие за икономиката и търговията съобщи, че от март насам новата вълна на COVID-19 създава трудности за операциите на чуждестранни компании в Китай.

Някои от тях признаха, че тазгодишните приходи ще бъдат повлияни, но за мнозина страната все още е техен основен стратегически пазар. Според доклад на Pricewaterhouse Coopers китайският пазар и икономическият ръст са два основни фактора за привличане на транснационални компании. От дълги години Китай непрекъснато разширява отварянето на високо равнище.

Приемането на Закона за чуждестранни инвестиции е част от тези усилия, което отговаря на желанията на чуждестранни инвеститори и улеснява бизнеса им в Китай. Китай ще продължи с отварянето си към света и това е ангажимент, който няма да се промени. Наред с влизането в сила на споразумението за Регионално всеобхватно икономическото партньорство, пазарът на Китай за услуги и инвестиции ще е по-достъпен, което ще даде повече възможности за чуждестранни компании.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.