• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

Всички ученици в Пловдив ще учат присъствено от утре, 23 ноември

/КРОСС/ Всички ученици в Пловдив от 5 до 12 клас се връщат в класната стая от понеделник, а всеки директор трябва да изготви график за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Областният кризисен щаб взе това решение след предложение на Регионалното управление по образование в града.

По предложение на Регионалното управление по образование в Пловдив, Областният кризисен щаб взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда като всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Такива са и указанията на Министерството на образованието. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Предложението е в интерес на учениците, които ще кандидатстват или ще държат матура - заяви за БНТ началникът на регионалното управление по образование.

"Това са 7 клас, които ще кандидатстват лятото... 8-и клас са нови за училищата... 10 клас, на които им предстои външно оценяване и 12 клас нашите зрелостници", каза Иванка Киркова.
От 180 училища в областта половината са заявили че искат да работят комбинирано в електронна среда и присъствено

"Така наречения смесен тип на обучение - 10 учебни дни в училище, 10 учебни дни вкъщи в електронна среда", каза Десислава Стаменова - директор на ОУ „Драган Манчов"- Пловдив.

По-голяма част от близките на учениците в пловдивско са съгласни с мерките за ограничаване на контактите в учебните заведения.

Поне до Нова година смятам че трябва да са на дистанционно обучение за да се овладее заразата

За една седмица в Пловдивска област са заболели 18 учители и четирима ученици като само един ден няма констатирани случаи на КОВИД в училищата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

23.11.2020 14:41:53

Анонимен

Пълна простотия!

22.11.2020 19:05:45

политика

За пореден път политическите решения надделяват над медицинските! Решението може да предложение на РУО, но е по препоръка лично на Премиера! Отговорността за десетките новозаразени учители, служители и ученици трябва да бъде негова! Г-н Борисов, един месец дистанционно обучение не се равнява на десетките загубени или спасени човешки съдби! опомнете се и се вслушайте в мнението на експертите медици!

22.11.2020 15:38:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.