• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ново нападение: Стрелба срещу българския клуб в Охрид

Ново нападение: Стрелба срещу българския клуб в Охрид

/КРОСС/ Неизвестно лице е стреляло с оръжие в късните часове снощи срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, в РСМ. При инцидента няма пострадали. На място е пристигнала полицаи, за да опише щетите от стрелбата. По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи на клуба, съобщава БТВ.

Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.

До момента нито една институция, партия или местен ръководител от Охрид не е осъдил публично случващото се. Нещо повече властите приеха по бързата процедура закон, който предвижда в тримесечен срок клубовете да променят наименованията си, в противен случай те ще бъдат закрити.

Припомняме, че нападение имаше и срещу българския клуб в Битоля. Входната врата беше подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И македонските българи са невежи и прости като мизийските, тракийските, софийските българи и шопи. Историята им е предоставила велики имена, с които могат да се гордеят. Първо Хан Кубер братът на Аспарух, създал Куберова България по долините на Струма и Вардар чак до Солун. Вторият е Хан Крум, обединил Аспарухова и Куберова България и създал предпоставки за Първата българска империя. Следва Борис I, просветителя и обединителя, изпратил Климент и Наум да просвещават невежите в Охрид и Симеон Велики владетеля на Българската Империя от Черно до Адриатическо море. Златни имена за клубове, а те се хванали за някакви второстепенни царе и политици само да дразнят „великомакедонците“!

24.11.2022 10:41:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.