• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Един зелен ден с книга в ръка

Един зелен ден с книга в ръка

/КРОСС/ Поредното издание на инициативата „Зелени библиотеки“ се провежда в столичния парк „Света Троица“.

То е част от кампанията на Столична библиотека в парковете и градинките на София, която има за цел да насърчи четенето и да привлече нови читателски публики.

„Инициативата вече е традиция, има шестгодишна история. Опитваме се да обхванем всички паркове на столицата. Много ни е приятно, че хората с желание и усмихнати посрещат нашата акция. Тя е насочена към всички читатели, за да популяризираме книгата като такава, а от друга страна да покажем, че библиотеките са един жив организъм. Те много нужни, много потребни за всеки един – малък, голям, независимо от възрастта. Всеки би могъл да намери нещо за себе си“, споделят организаторите.

От началото на кампанията през 2015 г. „Зелени библиотеки“ са привлекли над 5 хил. нови читатели на Столична библиотека , а посетителите на инициативите в парковете надхвърлиха 15 хиляди. Благодарение на нея през летните уикенди може да изберете хубава книга за четене в парка, да станете читател на библиотеката, да се срещнете с любими писатели, поети, от които може да получите книга с автограф.

Класически произведение от по-стари времена, съвременни автори, а за децата – специално подбрана колекция от книжки с класическите български приказки. Освен това рисунки върху асфалта и много музика – има за всекиго по нещо.

Посетителите могат да видят и пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще“. Тя представя богатата история на „зелената украса на столицата“.

Продължава и популярната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като отидеш с книга сред природата, неволно норушаваш жизненото пространство на всевъзможни мравки и букачки. Те правят всичко вэзможно да те изхвърлят от там и са напълно прави.

30.08.2020 21:12:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.