• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кокинов: Бях разпитан по случая с Мартин Божанов - Нотариуса

Кокинов: Бях разпитан по случая с Мартин Божанов - Нотариуса
Бившият градски прокурор отбеляза, че досега не е изнесена информация дали Нотариуса не е бил агент на полицията

/КРОСС/ "Аз също бях разпитан като свидетел по наказателното производство, което води прокуратурата във връзка със случая с Мартин Божанов - Нотариуса. Аз съм бил адвокат на един от пострадалите гръцки бизнесмени. През 2018 година г-н Каламарис беше мой клиент и ми сподели, че е заплашван и притесняван от определени хора. Ходихме на няколко разпита с лицата, които го притесняват. Ставаше въпрос за търговски взаимоотношения и го насочих към кантора, която е специализирана в областта на търговското право. Притесняваха го по повод два недвижими имота, искаха да ги освободи. Към онзи момент не става въпрос за никакви Нотариуси, към онзи момент не съм чул въпросния Нотариус да има нещо общо с казуса", заяви в "Денят започва" Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София.

Кокинов напусна съдебната система преди около 11 години, оттогава е адвокат. Бил е адвокат на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, който се оплаква, че е бил заплашван от Нотариуса.

Бившият градски прокурор обърна внимание и че досега не е изнесена информация дали Нотариуса в крайна сметка не е бил агент на полицията.

"Това може да покаже много неща, но тази информация няма как да бъде изнесена публично", подчерта Николай Кокинов.

Относно това дали МВР е следило Мартин Божанов той коментира: "Не мога да кажа дали е бил непрекъснато следен и дали не е бил следен в последния си ден, трябва разследването да го установи".

"Социопатите са невероятно изобретателни и интелигентни. Кой откъде е намерил телефоните на заплашваните лица ще се изясни впоследствие и не е толкова важно", допълни Николай Кокинов.

По думите му прави впечатление, че много органи са започнали да разследват и да разпитват - Народното събрание, ВСС разпитва поредица от магистрати.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.