• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Украйна - войната на олигарсите: Част II - Игор Коломойски - гърмящата смес

Украйна - войната на олигарсите: Част II - Игор Коломойски - гърмящата смес

/КРОСС/ Израелско-украински бизнес, еврейска кръв, украинска „мова" и приятелство с „десен сектор" - не е ли това опасен микс, коктейл „Молотов"? Запознайте се, но отдалеч- Игор Коломойски!

Автор: Марин Тенев

В Украйна той определено се оценява като най-опасният човек в страната (казва Сергей Висоцки от Киев -влиятелен журналист -колумнист на сайт Liga.net и уважаван анализатор от западни СМИ). Коломойски обявява война на колегите си конкуренти - донбаските олигарси. В качеството си на днепропетровски губернатор, на срещата с журналисти в областната администрация, заявява: "Днес държавата е просто длъжна да конфискува имоти, коли, акции на поддръжници на „сепаратизма"....,"на всички онези, които финансират и продължават да финансират тероризма в страната."

Въпреки, че изказването му се отнася до неназован "спонсор на сепаратизма", всъщност става дума за "Ukrtelecom", която е собственост на Ринат Ахметов. Да, обвинения за финансиране на „сепаратизъм" прозвучаха не само срещу него, но и към най-важните бизнесмени в Донецк и Луганск.

Ето какво казва Николай Левченко, ръководител на Партията на регионите в Донецк: "Подобни твърдения са направени в гняв от чувство за безполезност и предчувствие за неизбежно трагичен край. Хората с кръв по ръцете си не могат да живеят щастливо след това. Той със сигурност ще се опита да изтъргува с Киев своето, зад гърба му е неговата собствена армия - около пет хиляди мъже неговият батальон "Днепър" - незаконна въоръжена формация".

Любопитното е, че тази характеристика е известна на Коломойски , той не оспорва подобни твърдения.За него е гордост да бъде считан толкова опасен.

Ние започваме с информация за състоянието. Първата оценка според списанието Форбс: Днепропетровския „владетел" има състояние 1,8 милиарда долара. Това означава, че той е в топ три на най-богатите хора в Украйна. Предмета на дейността на бизнес групата "Приват" обобщава всичко: петролната индустрия, самолетостроене, авиокомпании, банки... . Групата счита единодушно да бъде непублична, непрозрачна в страната. Игор Коломойски започва правене на бизнес през последните 20 години и оттогава спазва абсолютна непрозрачност на целия си бизнес.

Засега "частния Игор", както мнозина го наричат, повтаря в определен етап пътя, който веднъж бе извървян от бизнесмена Павло Лазаренко: от министър-председател, а след това след серия от "лудории и скокове" - къде?Правилно си спомняте, драги читателю - в американски затвор.

"Изглежда, че създаването на популярността на военен губернатор на Днепропетровск осигурява основата за формирането на собствена армия. И ако там е установен феодален център, въз основа на една армия и власт, разчитайки на милиция лоялна към него, Коломойски може да се превърне в гробокопач на властите в Киев и може да създаде голям проблем за президента. Мисля, че Порошенко разбира това.Същите тези батальони може да се насочат към Киев, както напоследък заплашват активистите на „десен сектор" (разбирай Коломойски). В Днепропетровск има хора, които твърдят, че управителя -олигарх е един от тези хора, които са отговорни за подстрекаване на войната",казва анализаторът Костя Бондаренко.

Напоследък има съмнения за участието му в неотдавнашната трагедия с малайзийския "Боинг", отнел живота на 300 души от различни страни. Няколко авторитетни източници в Полша, Русия, Германия, позовавайки се на добре информирани специалисти, свързват Коломойски с трагедията на "Боинга", разбил се близо до Донецк.Разбира се, доказателства за това не са събрани още.

Между другото, Коломойски е сред онези, които утвърждават идеята за Украйна „от Балканите до Волга"...Би следвало да се запитаме: Как така от Балканите?!

По време на работното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко в Донецката област, той открито му заяви, че никога няма да се подчини на идеята за примирие, че неговата армията ще довърши тези "сепаратисти ", казва нашият източник.

"Неговата армия" ​​- това не са само думи. Дори антируски настроените чуждестранни наблюдатели са възмутени от неговите садистични главорези. Командирите на батальони „Днепър" и "Донбас" със знанието на шефа ха СБУ Наливайченко участват в търговията с органи. В социалните мрежи се появи кореспонденция на адвоката на Юлия Тимошенко Серхий Власенко с "немски хирург" Олга (Olga Wieber) и командирът на батальона "Донбас".

В украинските медии редовно се публикува информация по проблемите, свързани с лечението на ранени войници по време на АТО. Там са и многобройните доклади за обезобразени и без вътрешни органи тела, намерени на бойното поле и в жилища от селищата, където се провежда ATO . На 19 юни служител от милицията в Луганск докладва, че при много от мъртвите, които са намерени след стрелбата, не е имало вътрешни органи. Служителят прави предположение, че в ръководството на ATО процъфтява бизнес- търговия на органи.

Но да завършим с друга информация : на 7 юли политически експерт, ветеран от контраразузнаването за специални поръчки "Shabak", Aлекс Гройсман заявява, че Koломойски може да даде обещаната земя на евреите.Земята в Украйна.

Ето какво споделя Гройсман."Украйна - като историческа родина на много поколения израелци, може да се превърне в новата "Обетована Земя". Тук можем да разчитаме на подкрепата на местната диаспора. На първо място-Днепропетровската .Това трябва да се има в предвид! Действителният ход на събитията в Украйна може да направи така, че Игор Коломойски да поеме отговорност за цялата страна. И в този случай поддръжката на милионите едноверци, които са в състояние с оръжие в ръцете да защитят земята си, би била възможна."

Ха сега де! Нито повече, нито по-малко. Вече по-ясни ли стават плановете на САЩ относно Украйна? Бедни, бедни украинецо...загинал в „неравна битка" с „руските окупатори!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не ви ли е неудобно да сте толкова пристрастни?

18.08.2014 13:47:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.