• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

На дневен ред в НС: Комисия за правилника и обсъждане създаването на Комисия по ревизия

На дневен ред в НС: Комисия за правилника и обсъждане създаването на Комисия по ревизия

/КРОСС/ В дневния ред на парламента за утре ще бъде включена точка за създаване на Комисия, която да изработи правилник на парламента. Това стана ясно на проведения днес Председателски съвет на новосформираното 46-о Народно събрание.

Ще бъде обсъдено и създаването на няколко временни комисии. Сред тях са Комисия по ревизия на предходното управление, Комисия за миналогодишните събития в парк „Росенец" около лятното имение, свързвано с Ахмед Доган, и Комисия, която да проучи сигналите за полицейското насилие по време на антиправителствените протести миналата година.

Станало е ясно, че министърът на правосъдието Янаки Стоилов няма да може да присъства на заседание по предложението на "Изправи се БГ!, Ние идваме!" да бъде изслушан относно фигурата на главния прокурор.

Въпросът за започване на преговори за съставяне на правителство не е обсъждан на днешния Председателски съвет.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи:

"Първият въпрос, който стои пред политиците и държавниците, надявам се, е да има консултации за правителство и това е най-важното и това е приоритет пред всички. Обявихме днес, че сме за диалог, не бива да се горят мостовете. Надявам се, че подобен диалог ще има, въпреки че ние сме опозиция в рамките на 46-ия парламент".

Председателят на парламентарна група на „Демократична България" Христо Иванов обясни:

"Има мандатоносител, той формира правителството и търси подкрепа за него. Ние имаме приоритети, по които ще говорим с всички".

Лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова определи като приемливо министри от сегашния служебен кабинет да бъдат част от бъдещо редовно правителство заради одобрението, на което се радват сред обществото.

Малко след като беше избрана тази сутрин за председател на парламента, Ива Митева прогнозира трудна и напрегната работа на 46-ото Народно събрание:

„Този парламент няма да е по-лек от другия и до момента, в който има кабинет и се осъществи мандатът, ще бъде напрегнато. Дотогава предизборните страсти ще продължават. Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагане на проучвателния мандат, така че много зависи наистина от разговорите между парламентарните групи".

Митева каза още, че ще поиска да бъде отменена лятната ваканция на депутатите, която според правилника е през целия август.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.