• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Стою Стоев: Има написан текстов проект за промяна на Конституцията

Стою Стоев: Има написан текстов проект за промяна на Конституцията

/КРОСС/  Има написан текстов проект за промяна на Конституцията. Той ще се обсъжда може би следващата седмица. Това каза новоизбраният председател на правната комисия Стою Стоев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Според него конституционни промени са възможни и в настоящия парламент.

Той коментира и темата за главния прокурор. Припомни, че е имало две искания за отстраняването му от двама различни министри на правосъдието и те са били отхвърлени по почти единодушен начин. „В момента, в който първата политическа сила заяви, че първи приоритет им е това да отстранят главния прокурор, на следващия ден вече членовете на ВСС вкараха такова искане. Това е изключително притеснително и повдига изключително много въпроси за действително голямото политическо влияние", каза председателят на правната комисия в НС.

Той обясни, че не познава Иван Гешев и че позициите му е чувал само на изслушванията в комисията в миналия парламент.

Обсъжданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс по думите му са изключително наложителни и не са противоконституционни.

За номинацията си Стоев обясни, че е получил пълната подкрепа на всички 64-ма от парламентарната група в коалиционен формат.

На въпрос защо някой по-опитен не е станал председател на правната комисия като Христо Иванов или Надежда Йорданова той отговори така: „Христо Иванов е лидер на политическа сила и е изключително зает, не мисля, че би имал времето да се занимава с това. Надежда Йорданова познава моята работа и също стои зад моята работа. Тя е едно от основните политически лица в "Да, България", има да защитава законопроекти."

Председателят на правната комисия заяви и че баща му няма нищо общо с т.нар. „подпорна стена" на Алепу. Коментарът му беше по повод изнесена информация от разследващия сайт BIRD.bg, според която бащата на депутата е старши съдружник във фирма с инвеститори в скандалния „подпорен хотел" на Алепу. Политикът, номиниран от ПП-ДБ, е син на бившия председател на надзора на Агенцията за приватизация Теодор Стоев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.