• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Инвеститорите в „Градус“ ощетени с над 24 млн. лева

Инвеститорите в „Градус“ ощетени с над 24 млн. лева

/КРОСС/ Инвеститорите в „Градус" са ощетени с повече от 24 милиона лева заради твърденията в парламентарната комисия, уронващи престижа на компанията. Това се казва в съобщение на дружеството, публикувано на сайта на Българската фондова борса. Припомням, че след изявлението на бизнесмена Светослав Илчовски за „кухи фирми" и увеличаване на оборота „с нашите пенсии", акциите на компанията поевтиняха с десет процента.

За втори път от заседанието на комисията по ревизия, ръководена от Мая Манолова, в което бяха изказани твърдения за престъпни деяния на компанията „Градус", дружеството реагира през Българската фондова борса.

В позицията ѝ от днес се припомня цялата история на компанията, която бе листната на борсата през юни 2018 чрез аукцион, организиран от БФБ. От тогава до 5 май тази година акциите бележат поскъпване с 13 %.

„Това е най-прозрачният метод за публично предлагане, при който крайната цена се определя от пазарните участници, а не от „Градус", е записано в позицията", пишат от компанията.

В първичното публично предлагане участваха над 1200 инвеститора, включително международни инвеститори, банки, пенсионно-осигурителни и застрахователни дружества, частни фирми и стотици непрофесионални инвеститори.

Седем от деветте пенсионни фонда са инвестирали в акции на компанията, като от юни 2018 г. до момента те са увеличили дела си, показва справка на Националното радио.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега прочетох писаниците на КФН за емисията и текущите цени на акциите и ми стана интересно как от Градус определиха загуба от 24 млн. лв.

11.05.2021 08:44:10

Анонимен

Първо, всичко що е на борсата е спекулативно и откъснато от реалността. Борсовите цени са цени очакващи някакъв тренд. Градус далече не са най-великите. Стоките им не са уникални независимо от рекламата и не е изчистено подозрението че половината от продаваното като собствен продукт пилешко е нелегален внос от Полша, къде с тирове къде с вагони. Пък и ще стане ясно кой лъже и кой говори истината като проверят на какви цени са купували зърното от Илчовски. И друго на инвеститорите, ако им стиска, да заведат дела и никой не им е гарантирал печалба. Всяка инвестиция е риск.

10.05.2021 15:19:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.