• 30 Май 2024 |
 •  USD / BGN 1.8015
 •  GBP / BGN 2.2975
 •  CHF / BGN 1.9742
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 24°C

Министър Богданов участва в откриването на Тринадесетата Министерска конференция на СТО

Министър Богданов участва в откриването на Тринадесетата Министерска конференция на СТО

/КРОСС/ Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов взе участие в официалното откриване на Тринадесетата Министерска конференция на Световната търговска организация (СТО), която се провежда в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Конференцията e най-висшият орган за вземане на решения на СТО и служи като ключово събитие за държавите членки на организацията за справяне с търговските предизвикателства, усъвършенстване на търговските правила и определяне на дневния ред на световната търговска политика. На събитието участва и заместник - министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов.

През тази седмица представители на над 170 държави, икономически министри и други представители от държавите членки на СТО от цял свят ще обсъждат политики, свързани с многостранните споразумения и многостранните търговски преговори.

Предвижда се да се вземат решения относно реформата на системата за уреждане на спорове в СТО, въпроси свързани с развитието на най-слабо развитите страни, субсидиите в рибарството, електронната търговия, търговията и екологичната устойчивост, присъединяване на нови страни и други важни въпроси.

В рамките на вчерашния ден министрите одобриха и декларация, отбелязваща финализирането на Споразумението за улесняване на инвестициите за развитие (IFD).
Споразумението ще помогне на подписалите го страни да привлекат преки чуждестранни инвестиции, които да стимулират растежа, да подкрепят повишаването на производителността, създаването на работни места и интегрирането в глобалните вериги на доставки. Споразумението също така ще допринесе и за превръщането на световната икономика в по-устойчива и приобщаваща.

Министър Богданов коментира, че от изключителна важност за надеждността на СТО е 13-та Министерска конференция да постигне съдържателен пакет договорености, който да обхване най-належащите за решаване въпроси, както и да зададе необходимите политически насоки за бъдеща работа относно реформиране и модернизиране на организацията.

Министерската конференция е върховен изпълнителен орган на Световната търговска организация. Тя се свиква най-малко веднъж на две години. В работата на Министерската конференция взимат участие министри, висши служители и други представители от държавите членки на СТО (понастоящем има 164 държави членки) и държави наблюдатели (25 такива държави), международни междуправителствени организации със статут на наблюдатели, неправителствени организации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.