• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Politico: САЩ се готвят да замразят конфликта в Украйна за десетилетия

Politico: САЩ се готвят да замразят конфликта в Украйна за десетилетия

/КРОСС/  Американските власти се подготвят за вероятен сценарий за замразяване на украинския конфликт, тоест той ще се разтегне в продължение на много години или десетилетия и ще повтори корейския сценарий. Това пише Politico, позовавайки се на предварителни дискусии, проведени в различни американски департаменти и Белия дом.

Според журналистите на изданието американските официални лица обсъждат варианти за дългосрочно „замразяване" на конфликта, включително решението за установяване на потенциални граници, които Украйна и Руската федерация биха се съгласили да не преминават. Това е сценарият, който може да се окаже най-реалистичен в дългосрочен план, като се има предвид, че и двете страни в конфликта не са склонни да признаят поражението, споделя подробности авторът на публикацията.

"Дългосрочното планиране става все по-голям приоритет за администрацията, докато в предишните месеци ставаше въпрос за спешно и краткосрочно", каза пред изданието американски служител, запознат с дискусиите на администрацията на Байдън.

Един от източниците на изданието, високопоставен служител в администрацията на Байдън, отбеляза, че сега се обсъждат много планове за извънредни ситуации и ситуацията се променя. Според него Вашингтон е сигурен само, че Русия "няма да завладее" Украйна.

В средносрочен план според служителите, ситуацията ще стигне до задънена улица, боевете ще продължат, но нито една от страните няма да постигне значителен успех. Те също така наричат ​​"война на изтощение" вероятен вариант - ситуация, при която и двете страни в конфликта ще се опитат да нанесат огромни загуби на врага, надявайки се, че той ще бъде победен.

"Корейският сценарий"

Според изданието, колкото по-дълго се проточи конфликтът, толкова по-вероятно е да бъде упражнен натиск върху Русия и Украйна както вътрешно, така и от други страни. Страните ще настояват за сключване на споразумения за прекратяване на огъня, примирие или за разработване на правен механизъм за спиране или прекратяване на конфликта. 

Някои американски служители и анализатори казаха пред изданието, че Корейската война може да бъде модел за развитието на конфликта в Украйна. Активната фаза на военните действия в рамките на този конфликт, припомня изданието, приключи с примирие през 1953 г., но дори 70 години по-късно двете Кореи не обявиха официално края на войната.

Изданието припомня, че за разлика от конфликта в Украйна, САЩ участваха в Корейската война и все още държат хиляди войници в Южна Корея.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както Германия се възтанови след ВСВ, така и Украйна ще се възтанови, виж Русия не я чака нищо добро в близкото десетилетие...Китай и диша във врата....

23.05.2023 16:16:50

Анонимен

Сериозно? Щатите се готвят за нещо си? Нали сега нещо правят, полагат усилия, доставят оръжия, данни, подкрепа? Нещо да са успели да направят? Краварите не са в състояние да направят каквото и да било, без съгласието и одобрението на Русия. И какъв интерес имат руснаците от нагласите на щатите? Особено сега когато бият укрите като маче у дерек. Шегаджии. Не са тези времена, не са тези народи.

19.05.2023 08:41:56

Анонимен

Наистина пълни глупости! И още нещо... Питахте ли Русия какво мисли по въпроса...

18.05.2023 23:42:39

Анонимен

Пълни глупости. Храна за тези, които нямат представа за разликата между Украйна, Русия и Корея. Украйна няма възможности да се възстанови по политически и особености от режимен характер и би била като воденичен камък на шията за Запада, което неговите народи няма да търпят.

18.05.2023 23:24:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.