• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

50-ият конгрес на БСП обсъжда нова политическа декларация

50-ият конгрес на БСП обсъжда нова политическа декларация

/КРОСС/ Нова политическа декларация обсъжда 50-ият конгрес на БСП в столицата.

В документа ще бъдат обхванати политиките в социалната сфера, икономиката и съдебната власт.

Големият разговор е накъде да тръгне страната, каза депутатът Крум Зарков:

"Ако левицата не победи, неравенствата ще се задълбочат, което само по себе си ще ни пусне спирала на политически кризи, конфликти, която надали някой желае. Ако левицата не победи, и без да подценявам усилията на ЕС и важността на "зелената сделка" колкото и трилиона да налеете в една система, базирана върху непрекъснатата необходимост за все по-голямо и по-голямо производство без значение от ограничеността на ресурса и на все повече и по-голяма консумация без значение от реалната необходимост на потребителите, то тази система неизбежно води до екологичен катаклизъм".
С кворум от 793-ма делегати започна работа юбилейният 50-и конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК. Очаква се да бъде избран Национален съвет, като гласуването ще започне тази вечер.

Лидерът на БСП- Корнелия Нинова представи доклад и отчет за това, което е направила през 4-годишния си мандат. Основното, което тя открои е, че БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн., и не са влезли в партийни договорки.

"Преди 4 години си поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов", каза тя и поясни:

"Това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот. И най-важното моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Безпартиен

...а опозиционера-свинар, маша на Боко и част от мафията Георги Гергов, се прави на заразен с коронавирус. Пълен смешник, както и останалите от бандата му в БСП.

26.09.2020 16:19:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.