• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ген. Константин Попов: Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия

Ген. Константин Попов: Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия

/КРОСС/ Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия, за да се вземат дългосрочни решения. Очевидно е, че тези сили и средства, които се предоставят за "Еър полисинг" няма да бъдат използвани, ако се стигне до военно противопоставяне между НАТО и Русия. Ако има провокации и полети близо до българската територия, трябва да се вземат мерки своевременно и много решително. България трябва да има ясна политическа позиция", заяви в "Денят започва" ген. Константин Попов, бивш началник на отбраната и бивш председател на парламентарната комисия по отбрана и сигурност.

По думите му, ако имаме тежък конфликт, няма само Министерството на отбраната да участва, а всички министерства.

"Ще се вдигнат и нашите самолети и тези, които ще дойдат, това не е нищо ново. Използването на въоръжените сили е инструмент на политиката. Политиците трябва да вземат решенията и всяко едно забавяне е голяма игра със сигурността на държавата. Очевидно е, че се изразходва ресурс, но това не е драматично", допълни ген. Константин Попов.

Според него България трябва да се превъоръжава не само в сферата на Военновъздушните сили, а и за сухопътните войски, военноморските сили, за закупуване на нова съвременна техника.

Ген. Константин Попов поясни, че дори и да се намери решение в отношенията НАТО-Русия-Украйна те може да са много временни.

"Русия има много сериозни изисквания към НАТО. И, ако не бъдат изпълнени, е важно какви ще бъдат действията спрямо България. Има загуба на доверие между Русия и НАТО, ще трябва да се положат неистови усилия за неговото възстановяване. Надявам се, че Русия не се готви да влезе в Украйна, трябва да се предотврати агресията, иначе това ще има катастрофални последици и за нас, и за страните от НАТО, и за Русия, и най-вече за Украйна", каза още ген. Константин Попов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.