• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Калина Константинова: Уверени сме , че ще спечелим предсрочните парламентарни избори

Калина Константинова:  Уверени сме , че ще спечелим предсрочните парламентарни избори

/КРОСС/  Абсолютно сме уверени, че ще спечелим предсрочните парламентарни избори. Това каза вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

На въпрос дали ПП ще се яви на вота самостоятелно, или с „Демократична България", Константинова заяви, че решение за това не е взето. „Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия", заяви Константинова и допълни, че приветства мобилизацията и събуждането на българския народ и силите на протеста.

Управление с ГЕРБ не е възможно, категорична бе тя. „Всичко, което сме правили, е да се опитаме да поправим всичко това, което сме заварили след 12-годишно управление", заяви тя.

По думите й „революцията", която се е случила около доставките на синьо гориво и диверсификацията, не е била разбрана. „Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от „Газпром". Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини", коментира тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени, а не да бъдем зависими от един несигурен доставчик. „Цяла Европа е абсолютно полудяла от факта, че не може изобщо да разчита на тези договори, които не се изпълняват от „Газпром" и на тях им се извиват ръцете", допълни вицепремиерът.

Газовата връзка с Гърция може да заработи в срок до един месец, но това не е въпрос на обещания, а на свършване на работа, подчерта Константинова.

Седемте танкера със синьо гориво, които кабинетът „Петков" е осигурил, ще помогнат на България да премине през зимата, като газа е на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските, уточни Константинова. Служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата, но огромна част от работата е свършена. „Ако някой няма възможност и желание да се бори с тези задачи, да отстъпят на тези, които са готови да го направим", допълни тя.

Вицепремиерът беше категорична, че на този етап евентуално отваряне на вратите за договорки с „Газпром" няма да се случи. „Разбира се, че ще сме твърди, защото трябва да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес", каза Константинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите са известни с това че настъпват поне по 3 пъти мотиката. Така че е време ИТН да останат на 1-2% побъркани обожатели на Дългия плешивец, а ПП като по-нова партия да се преборят да преминат 4% праг!

31.07.2022 17:44:30

Анонимен

Калинке,ще спечелите от трите най-дългото ! Така да знаеш !

31.07.2022 05:54:52

Анонимен

Един тъп и луд човек може да е уверен във всичко. такива са просто за лечение, там за душевно болни, полза от такива не само няма вредата е гарантирана.

30.07.2022 18:15:36

Анонимен

Калинката не се появи случайно като нарицателно за некадърност, с други героини от времето на Бойко, но за нашите условия е заразително и за бъдещето.

30.07.2022 18:10:15

Анонимен

Мечтайте си. Омацахте се до ушите. Действията ви доведоха до пълен провал във всяка сфера и нямаха нищо общо с надутото ви говорене. Вие сте тотален провал и като политици и като специалисти. Огромно разочарование за търсещите, неизвестно от къде пръкнали се, спасители.

30.07.2022 16:08:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.