• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Радомир Чолаков: Не Конституцията, а реформите по сектори са спешните задачи на НС

Радомир Чолаков: Не Конституцията, а реформите по сектори са спешните задачи на НС

/КРОСС/ В 46-тто НС ИТН не подкрепи номинация на ГЕРБ за парламентарна комисия, а излъчването на представители е суверенно права но всяка парламентарна група, затова гласувахме принципно и , за да "не правим на другите това, което правят на нас". Така депутатът от ГЕРБ - СДС Радомир Чолаков защити пред БНР подкрепата, която вчера дадоха с гласовете си Делян Пеевски от ДПС да стане член на Комисията по конституционни въпроси.

Според Чолаков за ДБ промяната на Конституцията е фикс идея. За тази промяна са необходими първоначални 180 гласа. С номинацията на Пеевски ДПС изпраща знак към ДБ е "щом толкова искате да промените Конституцията, а не можете да минете без нас, ще я променяте с Делян Пеевски".

По думите му "Крайно време е да спрем да се занимаваме с въпроса КОЙ ще променя Конституцията и да се занимаваме с това КАКВО ще се промени в Конституцията".

По съдържанието на промените Радомир Чолаков изрази надежда да се помисли добре и да не си извади някоя от "носещите колони" на държавата. Неговото мнение е, че трябва да се дебатира института на служебния кабинет - да го има и кой да го назначава, защото сега има непрекъсваемост на мандата на правителството, но не и на НС. Предишните 4 промени в основния закон са правени точно по съдебната система и те ни харесват, подчерта Чолаков и насочи вниманието към възможностите за това "тримата големи" да не са във ВСС, за да нямат кадрови правомощия.

Той е категоричен, че по- важният дебат от този за Конституцията и по- първостепенен във времето е този за задачите, които има пред правителството. Сега по-важно е то да успява да осигури подкрепа за решенията си от партиите, които са го избрали.

Нямаме бърза работа по изменението на Конституцията, но имаме бърза работа с реформите във всеки сектор, затова е уместно да се намали интезитета на дебата около Конституционната реформа и да се засили този за работата на кабинета, препоръча Радомир Чолаков.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.