• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Шефът на гръцкото разузнаване подаде оставка

Шефът на гръцкото разузнаване подаде оставка

/КРОСС/ По-рано тази седмица източници съобщиха пред Ройтерс, че Панайотис Контолеон е казал пред парламентарна комисия, че неговата агенция е шпионирала журналист.Ръководителят на гръцката разузнавателна служба Панайотис Контолеон подаде оставка днес, съобщават гръцките медии.

Панайотис Контолеон се оттегля от поста „след нередности, открити по време на законни процедури за подслушване", се казва в изявление на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис, цитирано от „Катимерини".
Мицотакис е приел оставката на Контолеон, допълва АНА- МПА.

За нов шеф на разузнаването е назначен досегашният генерален секретар на външно министерство Темистоклис Демирис. Той ще информира парламентарната комисията, отговаряща за институциите и прозрачността след подновяването на заседанията на парламента.По-рано тази седмица източници съобщиха пред Ройтерс, че Контолеон е казал пред парламентарна комисия, че неговата агенция е шпионирала журналист.

Изслушването при закрити врата е било свикано, след като лидерът на опозиционната лявоцентристка коалиция ПАСОК-Движение за промяна Никос Андрулакис подаде жалба в прокуратурата във връзка с опит за следене на мобилния му телефон чрез шпионски софтуер.

По време на изслушването на 29 юли Панайотис Контолеон е казал на парламентарните институции и комисията по прозрачност, че неговата служба е шпионирала Танасис Кукакис, финансов журналист, работещ за Си Ен Ен-Гърция, заявиха за Ройтерс двама депутати, присъствали на изслушването.
Правителственият говорител Янис Иконому каза пред Ройтерс по-рано тази седмица, че гръцките власти не използват шпионския софтуер, който се предполага, че е използван срещу Кукакис, и нямат бизнес отношения с компаниите, които го продават.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега вероятно ще бъде изпратен някъде за посланик. За показване върховенството на политическата власт няма да бъде натикан в затвора като в България.

06.08.2022 01:19:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.