• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Мистерията на българските гласове" ще имат концерт в София на 22 май

"Мистерията на българските гласове" ще имат концерт в София на 22 май

/КРОСС/Световноизвестният женски хор "Мистерията на българските гласове" с диригент проф. Дора Христова ще има Великденски концерт с обредни и ритуални песни. Събитието ще се състои на 22 май в арт център "Сити марк", но ще се излъчва и онлайн с билети, информират организаторите.
Това ще бъде първият за тази година концерт на ансамбъла, създаден през 1952 г.

"Амбицията ни е в това сложно време да допринесем за доброто празнично настроение, свързано със светлия християнски празник - не само на хората, които следят нашето изкуство от години, но и на всички, които обичат хубавия български фолклор", коментира продуцентът Бояна Бункова от "Шуберт мюзик пъблишинг".

"Повечето от пиесите са празнични. Има великденски като лазарската "Мома хубава" на Петър Льондев и "Закукала кукувица" на Николай Кауфман. Ортодоксалният репертоар е застъпен с песни като "Богородица" от Архангелски. Включили сме и традиционни заглавия - "Море зажени се Гюро", "Дилмано, Дилберо" и "Хоро" на Кирил Стефанов, а също и автентични като "На високо". Ще прозвучат родопски сола, дуети, триа, както и изпълнения на квартет "Ева". Ще представим и няколко композиции от албума "БууЧииМиш", допълва проф. Христова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Саня Глишева

Тези които "следят" /много интелигентен изказ на Бункова, за пръв път и срещам името/ няма какво да чуят. Познатото старо отдавна го пеят много лошо, а така нареченото ново е пълна боза, пълен бучимиш. Имаше някога Мистерия, както имаше българско кино, театър, опера. Сега нивото е много ниско, особено на така наречената Мистерия.

06.04.2021 08:47:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.