• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Концертите не са опасни от заразяване с COVID-19 доказа експеримент в Барселона с 5000 души

 Концертите не са опасни от заразяване с COVID-19 доказа експеримент в Барселона с 5000 души

/КРОСС/ Експерименталният концерт с 5 000 души в Барселона даде обещаващи резултати. Според организаторите няма никакъв признак за предаване на зараза с COVID-19 след пробния концерт, който се проведе на 27 март. Целта на експеримента беше да се провери дали концертите са безопасни.

Две седмици след концерта пред 5 000 души, без дистанция, но с маски, са регистрирани едва шест случая на коронавирус. Според организаторите при четири от тях заразяването е станало извън концерта.

"Можем да бъдем сигурни, че това не беше супер заразно събитие, защото няма данни за повече инфекции с ковид. Няма информация за заразени сред присъстващите. След тези обнадеждаващи данни сме сигурни, че културните прояви навсякъде по света може да започнат отново", каза д-р Жозеп Мария Либре.

Всички от публиката са направили тестове за COVID-19 часове преди концерта на разкрити за целта три медицински пункта. Резултатите от антигенните тестове са изпращани 10-15 минути по-късно в приложение на мобилните телефони. Тестът и защитна маска за лице са били включени в цената на билетите за концерта.

"Британските здравни власти спонсорираха 15 пилотни проекта във Великобритания, включително футболни срещи, концерти, различни дейности на открито и закрито. Чрез тях ще имаме още научни данни, в подкрепа на твърдението, че тези прояви са безопасни", допълни д-р Либре.

Във Франция подобен проект също беше обещан, но засега не е ясно кога ще се случи. В очакване на обобщена информация, резултатът от експеримента в Барселона дава лъч надежда, че живите музикални събития може да бъдат възобновени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българка от Севиля

Следващият световен протест против глобалната лъжа наречена „Ковид“ ще се проведе на 15.05.2021г. Организирайте се още от сега, докато не е станало късно! Не на ЛЪЖАТА! Не на измамата Ковид! Не на МАСКИТЕ! Не на фалшивите тестове! Не на забраните за пътуване! Не на ВАКСИНИТЕ! Не над посегателството на нашата СВОБОДА!! ✊✊✊✊

28.04.2021 22:50:48

Анонимен

Те и присъствените учебни занятия не са опасни ...

28.04.2021 13:48:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.