• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Олег Асенов: АПИ има задължение, да бъдат преустановени т. нар. контроли и забрани в уикенда

Олег Асенов: АПИ има задължение, да бъдат преустановени т. нар. контроли и забрани в уикенда

/КРОСС/ Как се внедрява ТОЛ-системата в условията на пандемия и какви са мерките, които се вземат в тази посока по отношение на автомобилния транспорт. Темата коментира в предаването „Седмицата” по Дарик радио членът на УС на АПИ Олег Асенов.

„Зелените коридори, ЕК с нейно съобщение установи т. нар. зелени коридори, като част от трансевропейската транспортна мрежа. Националният план беше приет на 26 март и там АПИ има ангажименти, от гледна точка на установяване на т. нар. плавност и пропускателна способност на тези коридори, от гледна точка на това, че по тези коридори, съгласно националния план, който включва 25 мерки, АПИ има задължение, да бъдат преустановени т. нар. контроли и забрани в уикенда, специални секторни забрани за движение на ППС, паркингите, които са в рамките на тези коридори.

Тези забрани временно, за действието на извънредните мерки отпадат, с цел да се установи точна тази плавност на трафика, която е един от основните приоритети, зададени в съобщението на ЕК и респективно в нашия национален план”, поясни Асенов. 

Той коментира и въпроса, дали трябва да се отложи за времето на извънредното положение купуването на винетки, след като сега не може да се пътува нормално.

Асенов каза че правата на тези, които пътуват между градовете, за да работят не са ограничени, а другите са тези, които пътуват от малките население места до областните градове, така че неговото мнение е, че здравият разум трябва да надделее при вземането на решение.

„А има и извънредна административна тежест, която също трябва да се вземе под внимание”, каза още Олег Асенов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.