• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Емил Кошлуков: БНТ може да се бори за първенство на телевизионния пазар

Емил Кошлуков: БНТ може да се бори за първенство на телевизионния пазар

/КРОСС/ Беше много тежка година, беше много трудно и поздравявам всички, които се справиха с тези четири избори, плюс дебатът, който беше безспорният хит, каза в предаването „Още от деня" по БНТ Емил Кошлуков. „Оценката е колко е популярен продуктът и колко е стабилна компанията. И по двата показателя тази година ние първо, успяхме бюджетният дефицит от 43 милиона да го свалим на 2 милиона, което е огромно облекчение. Второ, телевизията, дебатите го гледаха над 900 хиляди в ефир и около 360 хиляди в платформите ни".

БНТ беше позагубила пазара на активните 18-33 годишни, а сега тук побеждаваме, обясни Кошлуков. „Растежът ни в тези сектори е повече. Расте Сутрешният блок, расте Жоро Любенов, расте Още от деня, расте цялата публицистика. Програмата също. Това е огромна стъпка напред. Това е доказателството вярват ли, гледат ли, харесват ли БНТ. Хората натискат копчето на БНТ".

Обществените телевизии в цяла Европа са водещи, очевидно не им пречи, че са обществени, допълни Кошлуков. „Така че не е проблем, че си обществена, за да бъдеш най-популярната. Но в същото време редица ограничения, които правят работата ни по-тежка. Но аз смятам, че БНТ може да се бори спокойно за първенство на телевизионния пазар".

Имаме пълна фрагментация на пазара, категоричен е Кошлуков. „Над 63% от потребителите са нови, имаме ръст. Над 40% от посещенията на сайта се качват. Това е огромен растеж. Това е бъдещето и БНТ успя да инвестира в дигиталните сайтове и платформи. 400 през април посещения, 700 през ноември. Почти двойно увеличение. Още веднъж поздравявам всички колеги, това е огромно нещо".

Само ние пуснахме робот, изкуствен интелект, който чете новините, допълни директорът на БНТ. „Ръстът на ползването му е огромен на четенията. Автоматично генерираните субтитри въведохме също. Тази услуга е не само за хората с увреден слух, за абсолютно всички хора. Сега работим да сключим договори с кабелните оператори да включим това нещо в ефир. Но всички вече могат да имат субтитри на всички предавания, абсолютно всичко. Много добри функции. Излизаме с няколко обиколки преди останалите".

Аз съм щастлив, че успяхме да се върнем в детската „Евровизия", допълни още Кошлуков. „Върнахме се след 5 години пауза, върнахме се и на голямата след 1 година пауза. Хубавото е, че го правим чрез публично-частно партньорство. Надявам се този модел да е устойчив."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Жалко човече е кошлука по настоящем ибрикчия на Тулупа и Свинята

01.12.2021 18:15:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.