• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Близо 200 български училища изпращат картички в Космоса

Близо 200 български училища изпращат картички в Космоса

Международната програма #Космическа Поща вдъхнови хиляди ученици да участват със своя картичка в едно незабравимо приключение. Послания за по-добро бъдеще на планетата, новаторски решения и цветни рисунки ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard („Ню Шепард"), а след това всички те ще се върнат обратно като ценен сувенир с печат: „Летяло в Космоса". България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос.

/КРОСС/ Човешкият прогрес е провокиран от откривателството, а днес, с помощта на съвременните технологии, сме толкова близо до Космоса! Идеи за бъдещето в един нов свят представиха близо 200 български училища, които се включиха в международната програма #Космическа Поща. Благодарение на инициативата, от 15 септември до 23 октомври, хиляди ученици имаха възможност да изпратят картички с послания и рисунки на тема: "Защо Земята се нуждае от Космоса?". Картичките ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard („Ню Шепард"), разработена от компанията Blue Origin („Блу Ориджин"), а след далечния полет ще бъдат върнати на своите притежатели с печат: „Летяло в Космоса".

България бе поканена да се включи в #Космическа Поща от сдружението с идеална цел „Клуб за бъдещето" (www.clubforthefuture.org) чрез базирания у нас фонд за рискови инвестиции BrightCap Ventures. Инициaтивата беше реализирана с подкрепата на МОН и Регионално управление по образование София-град в сътрудничество с българската космическа компания Ендуросат, Спийди, Музейко и Фондация „Америка за България".

„Впечатлени сме от картичките, които вече имахме възможност да видим! Освен симпатичните идеи на малките деца, има и много смислени предложения на по-големите - тези, които познават по-добре Земята и нейните ресурси. Те предлагат и завършени идеи как бихме могли да съществуваме в Космоса", разказва Георги Митов, представител на програмата в България и управляващ партньор в BrightCap Ventures. В рамките на кампанията картичките на малък брой деца бяха изстреляни с полет на „Мисия 13" - скоро те ще пристигнат обратно в България.

Организаторите споделят, че кампанията не само е вдъхновила учениците да създадат оригинални картички и послания, но и да заговорят за Космоса заедно със своите учители. Творческият процес в клас е илюстриран с галерии и дори специални видеа по темата, които училищата изпращат до #Космическа Поща. За изненада в проекта се включват и няколко детски градини, които изпращат идеите на най-малките, но за сметка на това най-големи мечтатели сред участниците.

Картичките на Българските ученици ще бъдат изстреляни с един от следващите полети на преизползваемата ракетата New Shepard („Ню Шепард"). За повече информация следете официалната фейсбук страница на #Космическа Поща в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.