• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

"Възраждане" със сигнал до прокуратурата срещу "Америка за България"

"Възраждане" със сигнал до прокуратурата срещу "Америка за България"

Те са правителствени, на американското правителство, и изграждат агенти за влияние в нашата държава

/КРОСС/ Партия "Възраждане" внася сигнал в прокуратурата за нередности в дейността на фондация "Америка за България", предава БНР.

Според лидера на формацията Костадин Костадинов става дума за медийна и политическа корупция, която засяга националната сигурност.

На държавното обвинение ще бъде представено проучване в обем от 358 страници за финансирането на различни институции:

"Вече може да се каже, че разполагаме с пълен свод от материали и информация за начина, по който е изградена тази сложна октоподоподобна или дървовидна структура, окопала се на всички нива в българската държава, като започнем от администрацията и минем през всички останали нива на българските чиновнически служби и стигнем до т.нар. неправителствени организации, които като почнем да се разчепкваме в техния генезис, установяваме, че те не са неправителствени. Те са правителствени, на американското правителство, и изграждат агенти за влияние в нашата държава", заяви Костадинов.

Проучването е изготвено в кантората на адвокат Росен Рашков, който коментира:

"Бях шокиран, бях потресен от мащаба, от размера, с който българското общество на практика е било превзето отвътре. Тук са наливани десетки, стотици милиони. Общо за целия период 15-годишен - много. Всяка година са над 20 милиона. И тук много правилно е отбелязването. Проблемът е, единственият, че ние, в България, нямаме закон за регистриране на чуждите агенти".

Затова от "Възраждане" са превели, адаптирали към българското законодателство и синхронизирали с европейското американския закон за регистрация на чуждите агенти, който предвижда строг режим за регистрация на фондации и неправителствени организации, получаващи финансиране отвън. Когато формацията стане първа политическа сила, той ще бъде внесен и приет в НС, увери Костадинов.

"Фондация „Америка за България" плаща с грантове на политици и медии, по този начин американците създават политическа корупция. Доста медии са финансирани по този начина. Дават се пари за пропаганда срещу руската пропаганда, което е смешно", заяви преди седмица Костадин Костадинов в предаването "Панорама" по БНТ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Откриха „Топлата вода”. Обръщат се към институцията, която въобще не се интересува от такъв конкретен случай. Виж друго нещо е Руският културен дом, чиито шеф бе обявен за нежелана личност. Интересно е все пак какъв ще е отговора.

05.08.2022 15:42:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.