• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Костадинов: „Възраждане“ работи за възстановяване на правото на свободен суверенен избор на българския народ

Костадинов: „Възраждане“ работи за възстановяване на правото на свободен суверенен избор на българския народ

Ние сме за нормализиране на отношенията между България и Русия

/КРОСС/ Единственият партньор, чиято подкрепа търсим, е българският избирател и българският народ. Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „120 минути" по бТВ.

„След като влязохме в ЕС и НАТО, пропагандата започна да ни обяснява как българската икономика започва да се развива изключително много и нашата икономика е гарантирана. А реалността показва, че от 2004 г. Българската армия загуби три пъти своя отбранителен потенциал.

Що се отнася до ЕС - щетите са по-големи, отколкото печалбите за нас, въпреки еврофондовете. Пропуснатите ползи от затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй" и щетите в резултат на отварянето на българския пазар за европейската продукция, като прибавим и сметката за това, че ние всъщност всяка година плащаме членски внос, показват, че ние сме нетен донор на ЕС", посочи Костадин Костадинов.

Костадинов показа документ на Комуникационна стратегия за информационност и публичност на присъединяването на България към Еврозоната, приета на 13 юли от предишния кабинет. „Тя предвижда да бъдат изхарчени повече от 10 милиона лева, за да бъдат убедени българите колко е хубаво да влязат в Еврозоната. Това е един много зловещ документ, който показва как се обработва българското обществено мнение. Тук се говори за купуване на хора, на медии, за инфлуенсъри. И това е върхът на айсберга", обясни той.

Анализ на БНБ за ползите и негативите от влизането в Еврозоната няма, подчерта Костадинов. „Започваме да говорим как ще въведем еврото и колко е хубаво, без да се знае какво точно се случва", коментира той.

Единственото нещо, което е по-лошо от държавния монопол, е частният, заяви Костадинов. „Не само продажбата на „Нефтохим, но и наенергоразпределителните дружества беше грешка. Получи се така, че ние сложихме един чужд посредник между държавата производител и битовите и промишлени потребители, който на всичкото отгоре наложи частен монопол", заяви той.

„Възраждане" не е проводник на руско влияние и не получават финансиране от Русия, категоричен бе Костадинов. Ако трябва да се търси разговор с Кремъл, той е свързан с нормализацията на отношенията, които са доведени до ръба на скъсването от страна на България, смята той. „Говорим за отношения без нападки, без предизвикване на отсрещната страна, защото в момента България е обявена за вражеска страна за Русия в резултат на нашите действия", заяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как да му се вярва на добрите намерения, като не смее да назове тези, които дърпат конците на политиката в България и които са му добре известни. Дали по този начин не се явява в тяхна услуга имитирайки опозиция и отклонявайки електорат от тези, които наистина желаят България да е суверенна държава.

18.09.2022 20:35:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.