• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Костадин Костадинов:Побоят на македонския гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение

Костадин Костадинов:Побоят на македонския гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение

/КРОСС/ Побоят на македонски гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение. Още миналата година, когато се вдигаше ветото на преговорния процес с Македония, ние заявихме, че това, което се случва в момента, ще се случи. Това каза председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов  по БНТ.

Той посочи, че след вдигане на ветото са започнали масовите провокации и изстъпления срещу българите в Македония.

Не правителството на РСМ обаче създава тази вълна на омраза. Това са ВМРО-ДПМНЕ и „Левица", но правителството на РСМ с пасивната си позиция поощрява техните действия, посочи Костадинов. Ако иска да влезе в ЕС, РСМ не трябва да допуска повече подобни прояви, категоричен бе той.

Ако някоя държава има някакво влияние в западната ни съседка и то се използва за раздалечаване на Македония и България, това не е Русия, а Сърбия, смята Костадинов. „Сърбия отдавна не залага на членство в ЕС, защото е ясно, че тя никога няма да признае независимостта на Косово. Към настоящия момент Сърбия има свой собствен геополитически проект за Западните Балкани. Тя гради там един  малък „Шенген" и се опитва да създаде едно постюгославско пространство, в което влизат Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, евентуално Косово и Албания", коментира лидерът на „Възраждане".

На 23 януари има Съвет на европейските външни министри и там трябва да се изиска от нашия външен министър всички останали европейски външни министри да излязат с обща декларация, която да осъди случилото се в Македония и да си изиска мониторинг на страната.

На предстоящите избори „Възраждане" ще се бори да е първа политическа сила, заяви Костадинов. „Всички новопоявили се партии, представени като поредния продукт за спасение на България, не са естествени и там няма нищо нормално. Ако някоя политическа сила бъде избрана веднага след като е създадена, това означава, че тя е изкуствена", заяви лидерът на „Възраждане" и даде пример с НДСВ, „Има такъв народ" и „Продължаваме промяната".

Събирането на подписи за свикване на референдум Костадинов определи като успешно. Седмично се събират между 40 и 50 хиляди подписа и според него това ще се случи и преди тримесечния срок, който изтича до 10 април.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕС се натиска да приеме нови членове, за да не се компроментира с безсилието да се справи с тежкото икономическо положение, в което сам се нахендри, като изпълнява чужди указания, а от друга у кандидатите вече се охлади ентусиазма да станат негови членове и вече си правят каквото им уйдисва на вътрешната политическа сцена и от ЕС се правят, че не го виждат.

22.01.2023 11:06:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.