• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Костадин Костадинов за евакуацията на моряците: Българското правителство меко казано се изложи

Костадин Костадинов за евакуацията на моряците: Българското правителство меко казано се изложи

/КРОСС/ Българските моряци от кораба „Царевна“ вече са на родна земя. Но покрай тяхното прибиране се получи една, меко казано неразбория, по простата причина, че българското правителство за пореден път се изложи. Меко казано се изложи, всъщност то за пореден път се провали. Това каза в свое изявление във  фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. „Ние от „Възраждане“  започнахме да настояваме за активни действия за предприемане на освобождаването на българските моряци още от февруари месец, непосредствено след като започна войната на 24 февруари. В крайна сметка обаче, както е добре известно, българските моряци се прибраха в България без абсолютно никакво съдействие от страна на България, с изключение на едно – най-накрая българското правителство поне за едно нещо послуша „Възраждане“ и съветът, който ние дадохме, и изпрати българския правителствен самолет да ги прибере“, допълни Костадинов.

Няма да говоря сега за многобройните лъжи, които бяха изречени от министър-председателя, защото ме е гнус да говоря за това, заяви Костадинов. „Много ме досрамя – на 13 април българските моряци бяха спасени от 45-дневния украински плен, на 16-ти април българското правителство за благодарност затвори своите пристанища за руски кораби. Няма какво да коментирам“, категоричен е лидерът на „Възраждане“.

Костадинов разказа, че с него са се свързали българи, участващи в донбаското опълчение, които са му предложили да помогнат за евакуирането на българските моряци. „Истината е, че наши сънародници, българи от Донбас, от Донецк, които участват в донбаското опълчение се опитаха със собствени сили да евакуират българския екипаж. И в крайна сметка те успяха – Донецката народна република и силите на Руската федерация бяха тези, които успяха да евакуират българския екипаж“, допълни Костадинов.

Той благодари на Донецката народна република и на Руската федерация, за това, което са направили и са показали нагледно кой е добрият и кой е лошият в този конфликт. „Много е трудно, това е все пак война. Но в този конкретен случай ние видяхме кой защити българите и кой направи всичко необходимо, за да не ги защити“, в заключение каза Костадинов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Меко казано се изложиха! Неадекватността и васалния манталитет на Киро сделката и сие, нямат граници.

19.04.2022 08:42:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.