• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Костадин Костадинов: Ще се борим срещу задължителната ваксинация

Костадин Костадинов: Ще се борим срещу задължителната ваксинация

/КРОСС/ Няма да подкрепим коалиционно правителство, защото не виждаме ангажираност с темите, които ни вълнуват, заяви в предаването „Тази сутрин" Костадин Костадинов - лидер на „Възраждане".

„Искам да знам защо беше въведена тази мярка и под чужд натиск ли стана това. Зеленият сертификат е вреден, антисоциален и той създава само проблеми в обществото, трябва да бъде отменен. Виждаме, че хората, които са в преговарящия екип от четирите партии, заявяват, че трябва да остане", обясни Костадинов.

Той отбеляза, че защитават позицията на мнозинството, защото голяма част от хората в България не желаят да се ваксинират и да има зелени сертификати.

„Ситуацията с пандемията следва своя собствена логика. Виждаме, че бройката на заразените в официалната статистика не се влияе по никакъв начин нито от затварянията, нито от зелените сертификати", каза Костадинов. Според него заразените се увеличават през есента, зимата и пролетта, когато са обичайните върхове на респираторните заболявания.

„Ще се борим срещу задължителната ваксинация с всички средства и няма да допуснем това в България", заяви Костадинов.

Според него всички заявки, обявени по време на преговорите за формиране на кабинет, са плод на допълнителен държавен дълг от 2 милиарда лева.

„Ако ние още от сега заложим увеличаване на доходи на цената на дълг, означава, че всяка година трябва да теглим по 2 милиарда", обясни той. По думите му има достатъчно средства, заложени в бюджета - най-вече в сферата на администрацията, които могат да бъдат оптимизирани.

„Минималната работна заплата трябва да се вдига регулярно, защото сме безкрайно изостанали от средното европейско ниво. Това, което се предлага е добро, но въпросът е кой ще плати сметката. В тази ситуация можем с преразпределение на средствата в бюджета да допуснем една минимална заплата от 700 лв.", посочи Костадин Костадинов.

Според него добавката към пенсиите трябва да продължи да се дава. „Това е една безкрайно закъсняла компенсация, това е може би единственото хубаво нещо, което се случи покрай пандемията в България", каза той.

Константинов коментира и високите цени на електроенергията. Според него първо трябва да се промени методиката, по която действа българската енергийна борса, защото тя в момента много лесно може да бъде блокирана.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

...в това това ви подкрепям ....

08.12.2021 17:07:48

Анонимен

Аз ще се боря такива боклуци като Копейката да не се появяват в публичното пространство, жалък русолюбец и национален предател.

03.12.2021 07:47:39

Люк

А бе дрисък неден, колко души си излекувал, та непрекъснато пелтечиш едно и също,заради такива като теб гробищата се напълниха.

02.12.2021 12:36:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.