• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Костадинов: Поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна е поругаване на българската история

Костадинов: Поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна е поругаване на българската история

/КРОСС/ Навръх националния ни празник в град Варна беше поруган паметника на граф Игнатиев, казва Костадин Костадинов във видео в социалната мрежа фейсбук.

„Това е първият направен паметник в град Варна след Освобождението на града и България от турско робство през 1878 г. Неслучайно това е първият паметник, защото граф Игнатиев е наричан графът на българите и е бил най-обичаният руснак в България, тъй като той е авторът на Санстефанския мирен договор, който се превръща в неосъществения български идеал.", казва още Костадин Костадинов във видеото.

Всяка година от този паметник започват честванията в града за националния празник на страната ни.
Поводът за видеото му е фактът, че 34-годишен мъж е поругал паметника, като го е залял с бяла боя. Изкъртена е и възпоменателната плоча до паметника, на която е картата на Санстефанска България.
„Паметникът е почистен след включването на доброволци , което води до бързото му възстановяване. Общината се е намесила впоследствие.", казва Костадинов и коментира, че общината се управлява от евроатлантическата партия ГЕРБ.

Той споделя още, че паметникът неведнъж е ставал обект на набези с цел кражба, но такова поругаване се случва за пръв път и то е поругаване на българската история и българския народ.

„Това деяние заслужава наказание по глава 1 на Наказателния кодекс, където влизат национално предателство, държавна измяна, диверсия, саботаж и шпионаж. Това е диверсия и саботаж на българската история, на българската чест, памет и достойнство." казва още Костадинов.

От „Възраждане" призовават институциите да влязат в правомощията си и извършителят да бъде наказан. Общинските съветници на политическата организация в града ще поискат още в понеделник общинската администрация да възстанови и паметната плоча на паметника.

Костадинов коментира още и разделението, което се налага в обществото, и припомни, че хората на 2 април избират между евроатлантическите партии, които разделят обществото ни по важни теми чрез доноси и защита на чужди интереси, или свободата. Костадинов призовава всички български граждани да изберат свободата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не се знае къде е гроба но се знае кой му е "убиеца".Идиоти има навсякъде но по тия шири доста.

06.03.2023 05:29:15

Анонимен

Граф Игнатиев е реалният убиец на Левски, а ние сме кръстили на него улица в столицата. Няма такъв абсурд никъде по света.

05.03.2023 18:00:49

Анонимен

не заслужаваме свобода, ако порогаеш паметник в днешна Турция ще ти отворят втора дупка в техния затвор!

05.03.2023 16:26:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.