• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Зърнопроизводителите готвят протести срещу „безконтролния внос на слънчоглед от Украйна“

Зърнопроизводителите готвят протести срещу „безконтролния внос на слънчоглед от Украйна“

/КРОСС/ Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започва протестни действия срещу безконтролния внос на слънчоглед и други селскостопански продукти от Украйна, веднага щом очакваното служебно правителство встъпи в длъжност. Председателят на НАЗ Костадин Костадинов обяви пред журналисти решението на Управителния съвет на браншовата организация, който заседава на земеделския форум "Дни на полето" в землището на добричкото село Поручик Гешаново.

"Ще затворим със селскостопанска техника пътища, по които минава основно вносът от Украйна – граничните контролно-пропускателни пунктове в Кардам, Силистра, Дунав мост, протести ще има и във вътрешността на страната", каза Костадинов. По думите му правителството в оставка е глухо за проблемите в земеделския бранш, всички вече мислят за избори, затова исканията ще бъдат поставени в декларация до очаквания служебен кабинет.

"Настояваме държавата да спазва законите и правилата, свързани с митническия и фитосанитарен контрол", каза председателят на НАЗ. Костадинов заяви, че от 16 юни до сега в България са внесени 280 хиляди тона украински слънчоглед, който директно е постъпил в преработвателни предприятия, откъдето произведеният продукт се представя като български, без да се мисли за здравето на потребителите.

От безконтролния внос ще пострадат и малките, и средните земеделски производители, защото нямат складове за съхранение на реколтата и търговците ще изкупят слънчогледовото семе на ниски цени. А ни очаква нова стопанска година, есенна сеитба с пет пъти по-скъпи торове и високи наемни цени на започващите търгове за държавни ниви, добави председателят на НАЗ.а

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.